©9to5Mac

Dit is wanneer de opvouwbare iPhone op de markt zou komen

Dit is wanneer de eerste opvouwbare iPhone op de markt zou komen

23 juli om 19:59
Laatste update: 23 juli om 23:20

Er is nieuwe informatie uitgelekt over een opvouwbare iPhone. De eerste vouwtelefoon van Apple kan volgens bronnen van The Information binnen twee jaar op de markt komen. Het ontwerp van de iPhone Fold zou lijken op dat van de Galaxy Flip van Samsung.

Ingewijden vertellen aan The Information dat Apple de afgelopen maanden contact heeft gelegd met leveranciers voor de productie van onderdelen voor de vouwbare iPhone. Volgens de bronnen zal de telefoon horizontaal vouwen. Dit betekent dat het scherm in de breedte wordt gevouwen, zodat de boven- en onderkant naar elkaar toe klappen, vergelijkbaar met ouderwetse klaptelefoons en met de Samsung Galaxy Flip.

Samsung maakt de schermen

In mei kwam ook al naar buiten dat Apple een contract met Samsung Display heeft gesloten voor het leveren van de vouwbare schermen. Die samenwerking zou gaan over de 'ontwikkeling van een opvouwbaar apparaat'.

Er doen al langer geruchten de ronde dat Apple aan een opvouwbare iPhone werkt. Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheid al sinds 2018. Het duurde echter tot dit jaar voordat het bedrijf uit Cupertino twee werkende prototypes zou bouwen. 

Nog wat uitdagingen

Dat er prototypes zijn, betekent niet meteen dat de vouwbare iPhones in productie gaan. Maar volgens The Information wil Apple dat uiteindelijk wel gaan doen. De vouwbare iPhone heeft intern de codenaam V68 gekregen, een teken dat het bedrijf verder wil met het project.

Toch is niet met zekerheid te zeggen dat Apple een vouwbare iPhone gaat uitbrengen. Het bedrijf heeft immers zeer hoge standaarden. Volgens The Information was het bijvoorbeeld zeer moeilijk om een zichtbare plooi in het midden van het scherm te vermijden. De bronnen zeggen echter dat Apple denkt dit te kunnen oplossen.

Lees meer iPhone-nieuws en meld je aan voor onze nieuwsbrief.