Xiaomi SU7 Ultra heeft aandacht nodig

Een elektrische sedan met 1548 pk. Dat heeft Xiaomi gebouwd om wat meer aandacht te krijgen voor hun SU7 sedan. Lukt dat?

Xiaomi kwam april van dit jaar al met de SU7 die een beetje weg heeft van de Porsche Taycan. In China is hij te koop voor nog geen €30K en dan heb je 300 pk onder de bibs. In Europa mochten we hem even bekijken op de stand van Xiaomi op het Mobile World Congress in Barcelona. Maar dat lijkt vooral een crowd puller voor de telefoons te zijn geweest. Er zijn nog geen plannen om de SU7 buiten China te verkopen.

Xiaomi SU7 Ultra

Desondanks heeft Xiaomi een Porsche-beater gebouwd. Op papier in ieder geval. De Xiaomi SU7 Ultra is een showmodel met 1548 pk. Drie elektrische motoren zorgen voor dat geweld. Die zijn door Xiaomi verwarrend genoeg V8s en V6s genoemd. Maar ze zijn toch echt elektrisch. De twee V8s motoren op de achteras leveren elk al 578 pk, om de voorwielen ook de juiste kant op te sturen krijgen die ook nog eens een V6s motor van 392 pk. In theorie moet deze auto in 2 seconden van 0 naar 100 gaan en in 6 seconden 200 kunnen aantikken.

Om de daad bij het woord te voegen wil Xiaomi de Nürburgring op in oktober om de wereld te laten zien hoe snel deze auto wel niet is. Wij wachten het af.

Lees meer nieuws over elektrische auto's en mis niets met onze nieuwsbrief.