Huawei komt met vouwbare smartphone met twee scharnieren en drie schermen

©Pexels

Huawei komt met vouwbare smartphone met twee scharnieren en drie schermen
25 juli om 13:25

Het feit dat we nu vouwbare schermen hebben heeft nog niet tot hele exotische modellen geleid. Huawei gaat ons dit jaar waarschijnlijk verrassen met een nieuwe smartphone met een vouwbaar scherm.

De eerste smartphones met een vouwbaar scherm verschenen in 2019. Samsung heeft deze markt grotendeels in handen. Andere merken als Motorola en Xiaomi zetten de achtervolging in.

Scherm in de vorm van een Z

Huawei lanceerde in 2019 ook zijn eerste vouwbare smartphone. Dit toestel is nooit een serieuze optie geweest op de Europese markt. Door de blokkade van de VS was er geen belangstelling meer voor de smartphones van het merk.

Het merk heeft, naar eigen zeggen, vijf jaar lang gewerkt aan nieuw vouwbaar scherm voor een smartphone. Het bijzondere aan dit scherm is dat er twee scharnieren zijn en dus twee vouwnaden. Hiermee kan er een nog groter scherm in een klein pakket worden gestopt. Volgens de geruchten die niet worden tegengesproken door Huawei, zal het scherm uitgevouwen een oppervlakte hebben van 10 inch.

Dit jaar nog in productie

Dit nieuwe scherm zou geen concept meer zijn. Sterker nog volgens analisten is Huawei klaar om in het tweede deel van dit jaar te gaan produceren. Dat wil zeggen dat we in 2025, of misschien wel eerder, een smartphone met drie schermen zullen gaan zien.

Lees meer nieuws over Huawei en mis niets met onze nieuwsbrief.