Starlink Mini nu beschikbaar in Europa: zoveel kost het in Nederland

© SpaceX

Starlink Mini nu beschikbaar in Europa: zoveel kost het in Nederland
27 juli om 22:00

Starlink Mini is beschikbaar gemaakt voor Europese gebruikers. Ook in Nederland kan je de kleine schotel kopen. Bij ons betaal je minder voor Starlink Mini dan in de Verenigde Staten.

De Starlink Mini kost in Europa 399 euro. Daarnaast betaal je maandelijkse kosten. Je kan kiezen tussen een pakket van 50GB per maand (de Mini Roaming-dienst) of een onbeperkt pakket (de Mobile Regional-dienst). Voor Mini Roaming betaal je 40 euro per maand, voor Mobile Regional tel je maandelijks 59 euro neer. 

De Starlink Mini is in Europa een stuk goedkoper dan in de VS. Daar kost de Starlink Mini 599 dollar, met maandelijkse kosten van 50 dollar voor het pakket met 50 GB data. 

Zowel in de VS als in Europa kan je met Mini Roaming enkel surfen op het vasteland. Met het duurdere Mobile Regional-abonnement kan je volgens SpaceX ook op de oceaan internetten. De Starlink Mini kan ook worden gebruikt wanneer je niet stilstaat. Dat kan bij snelheden tot 16 kilometer per uur. 

Wat is de Starlink Mini?

De Starlink Mini is een compacte versie van SpaceX's satelliet-internetdienst Starlink. Met een formaat van 29 x 25 x 3,8 cm en een gewicht van 1,1 kg biedt het een draagbare oplossing voor internettoegang in afgelegen gebieden. De schotel heeft een geïntegreerde Wi-Fi-router en levert snelheden boven 100 Mbps 

Het apparaat kan twee tot drie uur draaien op een powerbank van 27.000 mAh. Het ontwerp met IP67-certificering maakt het bestand tegen stof en water. In theorie kan je tot 128 apparaten verbinden met de schotel. 

Meer SpaceX en mis niets met onze Bright-app.