Gratis demo's op Steam zijn straks makkelijker te vinden

©Valve

Gratis demo's op Steam zijn straks makkelijker te vinden
28 juli om 14:00

Steam gooit zijn demo’s op de schop. Ontwikkelaars kunnen nu een eigen pagina aanmaken voor de demo’s, waarin je gratis de game kunt uitproberen, en ze krijgen een prominentere plek binnen het gameplatform.

Gratis games uitproberen is een goede manier om mensen over te halen een game juist te kopen, maar sommige demo’s vallen tegen. Daarom heeft Steam nu besloten om het mogelijk te maken voor gebruikers om reviews achter te laten over die demo’s. Eerst kon je alleen een beoordeling achterlaten over de volledige game. Nu kan dat dus ook over specifiek de demo. Gamers kunnen dan aangeven of ze het een te korte demo vinden, of misschien een met veel te veel bugs.

Demo's op Steam

Het voordeel aan demo’s is dat ze gratis te spelen zijn en Steam zet ze dan ook neer onder de gratis games. Zo krijgen ze een prominentere plek binnen het platform met de hoop dat meer mensen de demo uitproberen en geïnspireerd raken om de game aan te schaffen. Je kunt straks ook demo’s alvast in je bieb zetten, waarbij je ze later kunt downloaden. Voor het eerst kun je nu ook demo’s spelen als je het volledige spel al in je bezit hebt. 

Wanneer je een demo verwijderd van je systeem, dan verdwijnt deze ook uit je bieb, om het overzichtelijk te houden. Demo’s zijn vaak een bepaald aantal uur of zelfs een bepaalde quest die je doet, waardoor je er niet extreem veel tijd aan kwijt bent en de demo’s zich mogelijk in een rap tempo opvolgen als je graag nieuwe games probeert. Om je bieb rustig te houden, kun je de demo’s verwijderen als je ze al hebt gespeeld. 

Meer aandacht voor demo's

Komt er een nieuwe demo beschikbaar, dan krijg je daar een melding van, als je dit hebt ingesteld. Demo’s kunnen tot slot ook verschijnen tussen de ‘trending’ games, waardoor ze nog eerder in het oog springen bij mensen die op zoek zijn naar iets leuks om te spelen. 

Lees meer over Steam en abonneer op onze nieuwsbrief.