Chromecast-opvolger Google TV Streamer krijgt deze nieuwe functies

©Pexels

Google TV Streamer krijgt Ethernet en Thread
29 juli om 09:35
Laatste update: 29 juli om 19:33

Onlangs zagen we de eerste beelden van de nieuwe Chromecast van Google. Naast dat het waarschijnlijk een andere naam krijgt, is het apparaat ook veel groter. Nieuwe geruchten verklaren misschien waarom.

De Google TV Streamer, zoals het apparaat zal gaan heten, kun je niet meer achter je TV hangen zoals we dat gewend waren. De opvolger van de Chromecast is nu een kastje dat een plekje moet krijgen onder of naast je televisie.

Waarom zo groot?

Een van de eerste vragen die we ons stelden: 'Waarom is dit apparaat zoveel groter?’. Iedereen was en is erg gesteld op het feit dat de huidige Chromecast zo klein is. Daarmee kun je hem makkelijk verbergen en dat is vooral esthetisch een plus. 

De Google TV Streamer is van een dongel naar een platte box gegaan. Een taps toelopende box met ronde hoeken waar veel meer ruimte inzit. En wat gaan ze doen met al die ruimte?

Niet alleen Wifi, maar ook Ethernet

Via deze bron is daar iets meer informatie over bekend geworden. Ten eerste zou de Google TV Streamer een Ethernet-aansluiting krijgen. Een voordeel voor een apparaat dat moet streamen. Een vaste aansluiting zorgt voor een stabielere verbinding in een ruimte waar waarschijnlijk al heel veel WiFi-apparaten staan. Daarnaast is het ook welkom voor mensen die lokaal streamen met bijvoorbeeld Plex.

Ook zou de Google TV Streamer over Thread Radio beschikken. Thread is een netwerk dat weinig energie verbruikt en de complexiteit van je smart home moet oplossen. In combinatie met de afstandsbediening zul je straks waarschijnlijk makkelijker en sneller slimme apparaten kunnen aansturen.

Google-event op 13 augustus

We krijgen steeds meer redenen om op 13 augustus met een bak popcorn voor de stream van Google te gaan zitten. Tijdens het Made By Google-event zullen we dan waarschijnlijk definitief gaan horen wat er binnenin de Google TV Streamer zit.

Lees meer tech-nieuws en mis niets met onze nieuwsbrief.