©Nothing

Nothing (2a) Plus officieel en doet net iets meer

Nothing (2a) Plus onthuld: dit toestel doet net iets meer

31 juli om 12:26
Laatste update: 31 juli om 19:55

Nothing is relatief succesvol met de manier waarop het gadgets maakt en op de markt brengt. Onlangs verscheen de Nothing Phone (2a) waarmee het merk het middensegment betrad. Dit toestel krijgt nu een vervolg met de Nothing (2a) Plus.

De Plus-variant is net als zijn voorganger geen compleet nieuw model. Waar de Nothing Phone (2a) wat betreft specificaties lager zit dan de Nothing Phone 2, kruipt de Nothing Phone (2a) Plus daar precies tussenin.

Nothing Phone (2a) Plus 

Een Plus-versie betekent meestal dat je net iets meer krijgt. Dat klopt ook voor dit nieuwe toestel, want het krijgt een MediaTek 7350 Pro 5G-chipset. Deze is speciaal aangepast aan de eisen van Nothing voor wat meer snelheid. Vooral de gamer zou met een 30 procent toename in performance erg blij moeten zijn. Het werkgeheugen is 12 GB groot en er is 128 GB aan opslag.

De Nothing Phone (2a) Plus maakt gebruik van twee 50 megapixel camera’s aan de achterkant. Een hoofdcamera en een ultra-wide camera die op 114 graden breed foto’s kan maken. Vanzelfsprekend helpt de software je de beste foto te maken.

Heb je de bibbers? Dan is er ook stabilisatie aan boord om die mooie steady shots te krijgen. Aan de voorzijde is de Plus-versie van een 32 megapixel naar een 50 megapixel selfiecamera gegaan, die ook nog eens in 4K kan filmen.

Kleuren

Met de introductie van de Phone (2a) Plus verwelkomen we ook twee nieuwe kleuren: metaalgrijs en een nieuwe tint van zwart. Verder is het ontwerp zoals we dat kennen van Nothing. De case is transparant en de plaatsing van de camera en de andere interne componenten maken het een visueel spektakel.

Nothing OS en AI

De smartphone draait op Android 14 met daaroverheen de skin van Nothing. Ook deze software krijgt AI aan boord. Door de ChatGPT-integratie is er nu een nieuwe nieuwswidget, die nieuws voor jou selecteert en leest. Overigens komt deze widget beschikbaar voor alle Nothing-telefoons.

Scherm en batterij

Het 6,7 inch grote AMOLED-scherm is met 1300 nits heel erg helder. Fantastisch voor de zonnige dagen zoals we ze nu beleven. Door de 240 Hz-verversingsgraad draaien de beelden soepel op het toestel.

Dit geheel moet natuurlijk wel van stroom worden voorzien. Daarvoor gebruik je een 5000 mAh batterij die je kunt laden met de 50W-snellader. 

Wanneer te koop?

Bij Nothing houden ze deze smakelijke wortel nog even voor onze neus. De Nothing (2a) Plus zal namelijk eerst te koop zijn voor de deelnemers aan het bèta-programma. In september zal de smartphone breder verkrijgbaar zijn. De prijs ligt rond de 470 euro.

Lees meer nieuws over Nothing en mis niets met onze nieuwsbrief.