DJI komt met zijn 'lichtste en goedkoopste drone ooit'

©JasperEllens

DJI Neo lekt uit: lichtste budget-drone van DJI ooit
1 augustus om 00:55
Laatste update: 1 augustus om 01:15

De nieuwe, betaalbare DJI Neo-drone is uitgelekt. Dit zou DJI's lichtste en goedkoopste drone tot nu toe worden. Ook maakt de drone het nog makkelijker om een vliegende selfie te schieten.

Via de drone-expert Jasper Ellens zijn meer details naar buiten gekomen over de nieuwe DJI Neo, een betaalbare drone met 4K-opname. En via een te vroege vermelding bij de winkelketen Walmart is ook al één prijs uitgelekt: 329 dollar voor de DJI Neo Fly More Combo, een bundel met naast de drone ook drie extra batterijen, een oplaadhub en een schoudertas. De prijs van alleen de drone ligt dus nog een stukje lager.

135 gram

De nieuwe drone weegt maar 135 gram en is daarmee DJI’s lichtste budget-drone. Hij is lichter dan de DJI Mini's van 249 gram. De grote concurrent lijkt de HoverAir X1 te zijn en die is nog iets lichter: 125 gram. In tegenstelling tot de DJI Mini-drones is de Neo niet opvouwbaar.

De DJI Neo kan opstijgen vanaf je hand en er weer op landen. De drone beschikt ook over propellerbeschermers, voor veiliger vliegen binnen gebouwen. De batterijduur en het bereik zijn nog niet bekend.

Vliegende selfie maken

Op de uitgelekte afbeeldingen is duidelijk een drukknop bovenop de drone te zien. Daarmee kun je tussen de verschillende vliegmodi wisselen. Er is ook een modus waarmee de Neo met behulp van AI automatisch een mens, dier of voertuig kan volgen. Je kunt die met de nieuwe knop activeren, waarna de drone automatisch een vliegende selfie van je kan maken, en dat allemaal zonder dat je een controller nodig hebt. 

Over een paar weken

De DJI Neo is ook al opgedoken in een database van de Amerikaanse toezichthouder FCC, wat erop duidt dat de introductie niet lang meer op zich zal laten wachten. Volgens Jasper Ellens kun je de introductie van de DJI Neo binnen een paar weken verwachten. Het laatste product van DJI was trouwens geen drone, maar een elektrische fiets.

Kijk ook onze recente drone-video waarin we je drie DJI-concurrenten laten zien: de HoverAir X1, Fimi X8 Mini V2 en Syma Z6 X30.

Volg meer over drones en blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.