Nintendo Switch-verkopen zakken naar dieptepunt nu opvolger nadert

©Unsplash

Nintendo verkoopt minder exemplaren van de Switch
2 augustus om 12:10

De Switch is jarenlang gigantisch populair geweest voor Nintendo, maar het einde komt in zicht. Dat is te merken aan de verkoopcijfers, die flink inzakken.

De Switch heeft het in zeven jaar tijd geschopt tot 's wereld op twee na best verkochte spelcomputer. Met inmiddels ruim 143 miljoen verkochte exemplaren, waren alleen de Nintendo DS en de PlayStation 2 populairder. De verkooppiek was eind 2020, toen iedereen middenin de corona-periode thuis zat. Nintendo verkocht toen in drie maanden tijd ruim 11,5 miljoen exemplaren van de Switch.

Ook daarna bleven de verkopen sterk, maar namen wel steeds ietsjes af. Het afgelopen kwartaal verkocht Nintendo 2,1 miljoen exemplaren van de Switch, 46 procent minder dan een jaar geleden. De omzet daalde met 46,5 procent, de winst met 55,3 procent.

Games toch succesvol

Toch spreekt Nintendo van succesvolle verkoopcijfers van nieuwe games. In mei verscheen Paper Mario: The Thousand-Year Door, dat 1,76 miljoen keer werd verkocht. En Luigi's Mansion 2 HD werd 1,19 miljoen keer verkocht sinds het verschijnen in juni. Toch zijn dat niet de knallers van het kaliber van Zelda, en dus zag Nintendo zijn game-verkopen dalen met 41 procent, tot ruim 30 miljoen verkochte games het afgelopen kwartaal.

De komende maanden hoopt Nintendo die cijfers nog wat op te krikken met een aantal nieuwe games, waaronder de wat kleinere Zelda-game Echoes of Wisdom eind september, en de Mario & Luigi- game Brothership in november. Toch zijn alle ogen vooral gericht op de opvolger van de Switch, waarvan Nintendo al heeft beloofd die uiterlijk voor april te onthullen – en volgens geruchten nog wel wat eerder.

Meer Nintendo en mis niets met onze Bright-app.