Deze longtail e-bike van Decathlon is er nu in een stijlvollere versie

© Decathlon

De longtail e-bike van Decathlon is er in nieuwe varianten
5 augustus om 22:15
Laatste update: 5 augustus om 22:23

Winkelketen Decathlon heeft nieuwe uitvoeringen van zijn longtail e-bike uitgebracht. De elektrische cargofiets is er nu ook in een stijlvolle matzwarte variant, die in Nederland wel iets duurder is dan de groene en de oranje versies.

Vorig jaar hebben we al eens een videoreview van de longtail e-bike van Decathlon gemaakt. Een 'long tail' is het zeker: deze elektrische fiets is vooral ontworpen om zoveel mogelijk spullen of kinderen - of allebei - te vervoeren.

De elektrische fiets beschikt daarvoor over een opbergmand vooraan en een achterbagagedrager, die bovendien ook als kinderzitje kan dienen. Met een laadvermogen van maar liefst 170 kg kun je deze met een gerust hart gebruiken. En dankzij de contrasterende, houtkleurige afwerking, hoef je je ook zeker niet voor te schamen als het aankomt op het design.

Actieradius

De e-bike heeft een 250W motor met een koppel tot 58 Nm. Als je de batterij van 672 Wh volledig oplaadt, kun je in de eco-modus tot wel 90 kilometer rijden, of 50 kilometer in de Power-modus. Om deze afstanden te halen, wordt uitgegaan van een bestuurder van ongeveer 80 kilogram, zonder bagage en op een vlakke route.

Voor het remmen kun je rekenen op Tektro hydraulische schijfremmen, en voor het schakelen op een Microshift 8-speed achterderailleur. Daarnaast is de e-bike voorzien van ingebouwde verlichting en een LCD-scherm waarop je verschillende rij-opties kunt instellen en het resterende batterijpercentage kunt bekijken.

Prijs en beschikbaarheid

De longtail elektrische cargofiets van Decathlon is te koop vanaf 2999,99 euro. Maar voor de nieuwe zwarte versie betaal je in Nederland twee tientjes meer: 3019,99 euro.

Als je juist wilt opvallen, dan is er de donkeroranje variant, die wel 2999,99 euro kost. In sommige Europese landen heeft Decathlon ook een nieuwe 'zonnebloem oranje' versie, maar het is nog niet precies bekend wanneer die felste kleur in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Lees meer over elektrische fietsen en meld je ook aan voor onze nieuwsbrief.