©Amazon Prime

Amazon Prime gaat de komende jaren meer eigen titels maken

Amazon Prime gaat de komende jaren meer eigen titels maken

8 augustus om 11:52
Laatste update: 8 augustus om 13:37

In de streamingwereld is Amazon Prime nog nog een kleine speler. Het kan zich nog niet meten met een Netflix en Disney+. Niet wat betreft abonnees, maar zeker niet wat betreft eigen content. Daar gaat nu verandering in komen.

Amazon Prime is een abonnement waar verschillende zaken in zitten. Vooral veel Amerikanen betalen voor de snelle en gratis levering die je als Prime abonnee krijgt. In het pakket zit onder andere ook de streamingdienst die nog niet heel veel indruk heeft gemaakt.

Eigen titels

Om echt mee te doen met de grote jongens en meisjes zal Prime meer eigen werk op de markt moeten gaan brengen. Daarvoor werd dit jaar het budget van 1,7 miljard naar meer dan 13 miljard omhoog geschroefd.

Dit geld gaat niet alleen naar eigen producties. Amazon Prime heeft ook veel geïnvesteerd in het kunnen uitzenden van sport. Vooral de Amerikaanse sporten zoals NASCAR en basketbal zullen te zien zijn.

The Boys is ook een groot succes voor Amazon Prime.

Het eigen aantal eigen films moet uitkomen op 16 in 2027, dit jaar zijn dat er 6. Gelukkig heeft Amazon Prime een eigen studio, want het nam MGM over. In deze overname zit heel veel IP (Intellectual Property), waarmee ze nieuwe films kunnen maken. 

Hits

Amazon Prime investeerde 150 miljoen dollar in de serie Fall Out, een verfilming van de bekende en legendarische game. Volgens Amazon trok deze serie in de eerste maanden na release al 65 miljoen kijkers en noemt het daarmee een succes. Het verdienmodel voor Amazon Prime zit hem naast de extra abonnees in de vertoonde reclame rond de video’s. Deze inkomsten moeten binnen twee jaar stijgen naar 7,1 miljard, een verdubbeling.

Lees meer nieuws over Amazon en mis niets met onze nieuwsbrief.