Roblox geblokkeerd in Turkije, gebruikers kunnen niet inloggen

©Roblox

Roblox geblokkeerd in Turkije, gebruikers kunnen niet inloggen
8 augustus om 15:12
Laatste update: 8 augustus om 17:58

Woon je in Turkije en hou je van Roblox, dan heb je een probleem. De autoriteiten van Turkije hebben de namelijk de toegang tot Roblox geblokkeerd. Spelers kunnen nu niet meer inloggen.

Online samen of alleen een game verzinnen, maken en spelen, dat is Roblox. Ontzettend populair onder de hele jonge gebruikers en ook een platform waar je geld mee kunt verdienen.

De reden voor de blokkade

Van de ene op de andere dag hebben de Turkse autoriteiten de toegang tot Roblox in het land geblokkeerd. Volgens een woordvoerder is dat gedaan omdat er aanwijzingen zijn voor misbruik van kinderen en ongepaste content. Roblox zou geen goede regulering bieden van de content op het platform en mede daarom is de toegang afgeschermd.

Fans zijn hier natuurlijk niet blij mee. Ze hebben geen waarschuwing gehad en vooral de gebruikers die inkomen halen uit het platform zijn getroffen.

Gebruikers kunnen feesten organiseren in een game. Volgens de autoriteiten zou daar homosexualiteit gepromoot worden. Iets wat in Turkije in de media niet toegestaan is.

Daarnaast heeft men een probleem met het commerciële aspect. Dat zou kinderen op een dwingende manier naar een game lokken en bloot kunnen stellen aan potentieel seksueel getinte content.

Tijdelijke ban of permanent?

Roblox heeft nog niet gereageerd op deze situatie. Ook de autoriteiten hebben niet gezegd of het hier om een tijdelijke of permanente ban gaat. 

Lees meer nieuws over games en mis niets met onze nieuwsbrief.