©Trek

Deze e-fietsbel kun je aanpassen aan de situatie

Deze handige e-fietsbel laat je instellen hoe urgent hij klinkt

8 augustus om 21:39
Laatste update: 8 augustus om 21:52

Het is de ochtendspits en er rijden allemaal jongeren voor je die maar niet aan de kant gaan. Mag je fietsbel dan wel wat beter laten horen hoe geërgerd je bent? Dat kan met de nieuwe e-fietsbel van fietsfabrikant Trek: de BellBeats.

Met de nieuwe fietsbel kun je zelf instellen hoe urgent het geluid moet klinken. Het apparaat maakt met Bluetooth verbinding met je telefoon en je kunt dan duidelijker maken aan anderen dat je eraan komt. In de spits in de stad misschien wat urgenter, tijdens een rustige zondag op de Veluwe wat vredelievender. Je rinkelt zoals je dat gewend bent met je duim. Er zijn acht alarmeringstonen om het perfecte belgeluid te kiezen voor het juiste moment. Je kunt zelfs een treintoeter laten horen.

Trek BellBeats

De beltonen zouden niet alleen goed zijn qua bijzonderheid van het geluid, maar ook qua frequentie zijn ze volgens de maker gevarieerder en dus beter hoorbaar. De audio is geoptimaliseerd door Harman (van de speakerfabrikant Harman Kardon).

Deze bel kan ook als een mini-Bluetooth-speaker worden gebruikt of om bijvoorbeeld de navigatie via Google Maps te horen. Je kunt het volume lager en hoger zetten op de bel zelf, mocht je wat meer herrie om je heen hebben. De e-fietsbel moet dan ook regelmatig aan het stroom: hij gaat 6 uur mee op één keer laden.

Waterdicht

De BellBeats kan ook in het Nederlandse weer worden gebruikt: met een IP67-rating kan hij een zomerse onweersbui aan. Het apparaat overleeft ook een duik in een bak water van 1 meter diep, dus zelfs een hevige plensbui in de herfst zou geen probleem moeten zijn. Of de stem van Google Maps echter nog steeds zo goed klinkt als ze onder water is, dat is een tweede. 

De Trek BellBeats kost 99,99 dollar, en in euro's waarschijnlijk hetzelfde bedrag.

Lees meer over elektrische fietsen en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.