CrowdStrike wint Pwnie award voor grootste mislukking: haalt zelf prijs op

©Canva

CrowdStrike neemt Pwnie award voor grootste mislukking in ontvangst
10 augustus om 23:36
Laatste update: 10 augustus om 23:43

CrowdStrike heeft door de grote computerstoring vorige maand heel veel moeten verduren, maar het heeft er nu een award voor gewonnen. Geen positieve award, maar de Pwnie voor ‘most epic fail’, grootste mislukking dus. 

Op dit moment is de Def Con-beurs bezig, een hackersbeurs waar onder andere gesproken wordt over het 0.0.0.0.-Day-lek en Ecovacs. Deze beurs is ook de plek voor de Pwnie Awards, waarin jaarlijks een spotlight wordt gezet op allerlei facetten van beveiliging en dan vooral welke mensen hierin belangrijke, positieve stappen hebben gemaakt. Dit jaar won bijvoorbeeld Edouard Bochin met Tao Yin een prijs omdat het een fout in de V8-Engine van Chromium ontdekten, en de GoFetch-onderzoekers wonnen een prijs voor hun werk na de aanval op de architectuur van Apple M-processoren. Er is ook één award die je niet wil winnen: de Pwnie Most Epic Fail.

CrowdStrike-storing

Het mag geen verrassing zijn dat die dit jaar naar CrowdStrike ging, schrijft Tweakers. Het bedrijf zorgde er een kleine maand geleden voor dat een groot deel van de wereld in een computerstoring verzeild raakte. Vluchten werden volop geannuleerd, ziekenhuizen kwamen in de problemen en sommige banken functioneerden ook niet meer. CrowdStrike nam de prijs zelf in ontvangst: ceo Mike Sentonas nam de prijs aan en legde zelf meteen uit waarom: “Het is belangrijk om voor je werk te staan als je iets goed doet, maar ook als je iets fout doet. Ik zet de prijs neer op kantoor, zodat iedereen hem kan bekijken. We hebben een fout gemaakt en iedereen moet zich realiseren dat zaken soms verkeerd gaan.”

Een eerdere winnaar van deze Epic Fail Pwnie Award is Sony, toen PlayStation Network werd gehackt in 2011. PlayStation Network ontsloeg zijn beveiligingsexperts net voordat het populaire PlayStation Network werd gehackt en moest uiteindelijk het netwerk waarmee gamers online kunnen spelen twee maanden lang offline houden.

Abonneer je op de Bright nieuwsbrief.