©Waymo/Unsplash

Robottaxi's Waymo maken ruzie en toeteren op parkeerterrein

Wat doen robottaxi's 's nachts? Ruzie maken en toeteren, blijkbaar

12 augustus om 10:06
Laatste update: 12 augustus om 14:06

De robottaxi's van Waymo zijn wel vaker betrapt op vreemd gedrag. Nu hebben omwonenden last van het nachtelijk gepiep en getoeter van de taxi's, die zich op één groot parkeerterrein verzamelen.

Het lijken soms net dieren, de robottaxi's van Waymo. Als olifanten die allemaal dezelfde waterplaats bezoeken, reden de zelfrijdende auto's drie jaar geleden allemaal dezelfde straat in San Francisco in. En nu is er weer gedonder in de stad, op het parkeerterrein waar de autonome wagens 's avonds samen komen om de nacht door te brengen.

Omwonenden worden knettergek van Waymo's die in- en uitparkeren, waarbij de afstandssensoren constant het bekende piep-piep-piepende geluid maken. En ze rijden af en aan, waardoor het gepiep nooit stopt. Buurvrouw en software engineer Sophia Tung heeft van gekkigheid maar een livestream opgezet, waarop je de taxi's zelfstandig rond ziet rijden op het parkeerterrein. Niet met herrie, maar met rustgevende lofi-hiphop.

Road rage als het terrein volloopt

Ondertussen maken de auto's het nog bonter, door midden in de nacht ruzie te krijgen. Blijkbaar hebben Waymo's ook een soort opgefokte modus, voor in het verkeer. Dan gaan ze toeteren, dat doen mensen immers ook – en je moet wat als klemgereden robottaxi. Alleen in dit geval rijden de wagens elkaar klem op het parkeerterrein, en gaan ze vervolgens kwaad naar elkaar staan claxonneren.

Tung heeft ook mooie compilaties geplaatst van haar observaties van de zelfrijdende auto's – het is echt net een soort high-tech natuurdocumentaire. In deze video stelen de auto's parkeerplaatsen van elkaar en in deze video gaan ze om 4 uur 's nachts toeterend los tegen elkaar.

Wil je de kudde Waymo's ook graag observeren, dan kan dat dus via de livestream van Tung. De kudde – of is het een roedel – komt dagelijks weer samen tussen 19:00 en 21:00 uur plaatselijke tijd, dan is het hier 04:00 uur 's nachts. Maar als het dáár 04:00 uur 's nachts is, dan is het hier 13:00 uur in de middag en dan gaat het vaak het hardst los. Dan loopt het terrein echt vol, en krijgen de auto's ruzie met elkaar.

Meer Waymo en mis niets met onze Bright-app.