©Google

Google brengt vouwtelefoon Pixel 9 Pro Fold ook meteen uit in Nederland

Google-vouwtelefoon Pixel 9 Pro Fold komt ook meteen naar Nederland - dit kost 'ie

13 augustus om 19:00
Laatste update: 13 augustus om 19:45

De eerste Pixel Fold verscheen niet officieel in Nederland, de verbeterde opvolger wel. Het is volgens Google de dunste vouwtelefoon van dit moment.

Hoe meet je de dikte van een telefoon: nou doorgaans zonder de camera-bobbel mee te nemen. Als je die methode gebruikt, dan is de nieuwe Google Pixel 9 Pro Fold de dunste vouwtelefoon die je nu kan kopen in Nederland. Ja nu, want de Pixel 9 Pro Fold is meteen verkrijgbaar in ons land.

Dichtgevouwen is het toestel 10,5 millimeter dik. Dat is inderdaad een stukje dunner dan bijvoorbeeld de OnePlus Open: 11,7 millimeter dik. Of grote concurrent Samsung Galaxy Z Fold 6, die 12 millimeter dik is. Het buitenscherm van de Pixel 9 Pro Fold is 6,3 inch groot, praktisch net zo groot als bij de twee genoemde concurrenten. Het binnen-scherm is 8 inch groot – ook alweer in lijn met de concurrentie.

Beide schermen zijn oled, waarbij het 1080p-buitenscherm een verversing van 60-120 Hz heeft, en het binnenscherm met een resolutie van 2076 x 2152 pixels ververst helemaal van 1 tot 120 Hz. En die onvermijdelijke vouw in het midden van het scherm is volgens Google beter verwerkt en daarom nauwelijks voelbaar. De schermen zijn ook feller, tot 80 procent feller dan de eerste Pixel Fold: het buitenscherm gaat tot 1800 nits, het binnenscherm tot 1600 nits en allebei met een piekhelderheid van 2700 nits. En dan is het toestel ook nog IPX8-waterdicht, voor tot een half uur op 1,5 meter onder water.

AI met snellere chip

Natuurlijk is AI een stokpaardje van de Pixel-telefoons, ook bij deze Fold. Met veel camera- en foto-opties met AI, Circle to Search, samenvattingen en AI-hulp Gemini. Dat wordt deels aangedreven door de nieuwe Tensor G4-chip met 16 GB werkgeheugen. Die chip is ook zuinig volgens Google, dat 'ruim 24 uur batterijduur' belooft voor deze Fold.

Achterop de telefoon zitten drie camera's: een 48 MP-hoofdcamera, een 10,5 MP ultragroothoeklens en een 10,8 MP telefotocamera met 5x optische- en 20x superzoom. De selfiecamera heeft 10 MP.

De Google Pixel 9 Pro Fold krijgt 7 jaar aan nieuwe Android-versies en beveiligingsupdates vanaf het moment van verschijnen. Dat moment is dus vandaag: de vouwtelefoon is meteen in Nederland te bestellen, in de kleuren Obsidiaan en Porselein: varianten op zwart en wit. Met 256 GB opslag kost de Pixel 9 Pro Fold 1899 euro, met 512 GB is dat 2029 euro. De vouwtelefoon wordt geleverd vanaf 4 september.

Google onthulde vanavond ook zijn andere nieuwe smartphones: Pixel 9, 9 Pro en 9 Pro XL.

Volg meer over Google Pixel en mis niets met onze Bright-app.