©ND - Woodworking Art

Apple-auto toch de weg op, maar niet zoals je denkt

Apple-auto toch de weg op, maar niet zoals je denkt

13 augustus om 14:42

Gebaseerd op het mogelijke design van een Apple-auto, heeft Truong Van Dao een werkende, houten wagen gemaakt voor zijn kinderen. Inclusief lichtgevend Apple-logo.

De auto is duidelijk niet op schaal gemaakt, want zodra Van Dao ermee over de weg rijdt, steken zijn hoofd en schouders er bovenuit. Maar dat was de bedoeling, want op deze manier kunnen zijn kinderen er beter van genieten.

Het frame van de auto is gemaakt van staal, met een houten buitenkant in de vorm van het futuristisch ogende Apple-concept. Groen neon-licht zorgt voor de finishing touch. Het Apple-logo keert op veel plekken terug, waaronder de voorkant, het stuur en zelfs de wieldoppen.

Het is niet de eerste keer dat Truong Van Dao zo'n soort auto maakt, want eerder maakte hij ook al een Tesla Cybertruck van hout. Op het YouTube-kanaal ND - Woodworking Art is te zien hoe de Apple-auto en andere creaties worden gemaakt.

Van auto's naar AI

Apple had grootse plannen voor een eigen auto, maar na tien jaar werd toch de stekker uit het project getrokken. Veel mensen die aan de auto werkten, zijn ondergebracht in de AI-teams van het bedrijf. Toch zijn er ook honderden werknemers ontslagen.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.