©Google

Google onthult Pixel Buds Pro 2 en Pixel Watch 3

Dit zijn de nieuwe Google-oordoppen en de Pixel Watch 3

13 augustus om 19:00
Laatste update: 13 augustus om 19:00

Tussen de enorme smartwatches viel de Pixel Watch de afgelopen jaren op door zijn kleine formaat. Dat is er nog steeds, maar er is nu ook een groter model. De nieuwe Pixel Buds Pro 2 zijn ondertussen dan weer gekrompen.

Naast de nieuwe Pixel 9-telefoons komt Google dit jaar ook met nieuwe oordoppen. In tegenstelling tot Samsung kiest Google niet voor de Apple-benadering met oordopjes met een steeltje. De Pixel Buds houden hun inmiddels bekende uiterlijk: ronde in-ear oordopjes met een Google-G op zwart of een pastelkleur.

Ze zijn wel kleiner: 27 procent kleiner dan het vorige model. Google heeft 45 miljoen datapunten van oor-scans geanalyseerd om tot het optimale dopje voor de meeste mensen te komen. In het nieuwe dopje zit ook de nieuwe Google Tensor A1-chip, die moet zorgen voor een betere batterijduur: tot 8 uur met active noise cancelling aan, en 30 uur in totaal inclusief het doosje. Zonder ruisonderdrukking stijgt dat tot 12 uur met de dopjes, en 48 uur met het doosje erbij.

Op pauze zonder handen

Die active noise cancellation is volgens Google twee keer beter dan voorheen, dankzij tromgeroffel: AI. Er wordt ook een breder scala aan geluiden weggedrukt. Ondertussen moet muziek voller klinken door de grotere 11 mm-drivers. Nog meer AI moet ervoor zorgen dat je telefoongesprekken beter kan horen en voeren met herrie om je heen. En als je begint te praten terwijl je muziek luistert, gaat dat automatisch op pauze en gaat de transparantiemodus aan: kan je je dopjes gewoon inhouden tijdens een kort gesprek.

Verder is Vind mijn apparaat ingebouwd, zodat je de Pixel Buds Pro 2 makkelijk kan terugvinden. De dopjes zijn in Nederland te krijgen in de kleuren Porselein, Grijsgroen, Wintergroen en Pioen. De Pixel Buds Pro 2 kosten 249 euro en worden vanaf 26 september geleverd.

Pixel Watch 3 in twee maten

De ronde Pixel Watch was de afgelopen jaren al een mooie uitdager voor marktleiders Apple en Samsung en Google geeft nu extra gas. De Pixel Watch 3 heeft sowieso meer scherm dan zijn voorgangers. Het grotere 45 mm-model sowieso – 40 procent meer zelfs – maar ook de 41 mm-versie heeft dankzij 16 procent dunnere schermranden een wat groter display. Ook is het scherm van de Pixel 3 met 2000 nits dubbel zo fel als zijn voorgangers.

De nieuwe horloges draaien wel nog op dezelfde Qualcomm SW5100-chip waar ook de Pixel 2 op draaide. Toch gaat de batterij volgens Google langer mee, 24 uur normaal, of 36 uur in de batterijbesparende modus. Ook laadt het horloge sneller: 20 procent rapper dan zijn voorgangers.

Blik op cardioherstel

Verder ondersteunen de nieuwe Pixel Watches meer sporten, op een nauwkeurigere manier. Zo wordt er een score gegeven aan je cardioherstel. Dat moet ervoor zorgen dat je steeds optimaal blijft trainen om je hart op de juiste manier te belasten: niet te zwaar, maar ook niet te licht. Zo moet je doelgerichter kunnen sporten met een betere blik op je herstel en je voortgang.

Prijzen

De Pixel Watch 3 heeft een kast van aluminium in de kleuren matzwart met een zwart bandje, of zilverkleur met een crème bandje. Het 41 mm-model is er ook in zilver met een roze bandje en goud met een grijsgroen bandje, en het 45 mm-model in mat grijsgroen met een bijpassend bandje.

De Pixel Watch 3 in 41 mm-formaat kost 399 euro, of 499 met LTE-functie. In 45 mm-formaat kost de smartwatch 449 euro, of 549 euro met LTE. Vanaf 10 september worden de nieuwe Pixel Watches geleverd.

Lees meer nieuws over Google Pixel en mis niets met onze Bright-app.