De toestellen van Fairphone gaan langer mee dan de CEO’s

De toestellen van Fairphone gaan langer mee dan de CEO’s
14 augustus om 12:21

Het Nederlandse Fairphone heeft met Raymond van Eck weer een nieuwe CEO. Opvallend want hij is nummer drie in een jaar tijd.

Dat klinkt overigens dramatischer dan het is. In november 2023 nam Eva Gouwens afscheid van Fairphone. Ze had het stokje overgenomen van de oprichter en het bedrijf zes jaar lang geleid en zorgde er onder andere voor dat Fairphone winstgevend werd. Na deze zes jaar zag ze dat het tijd was voor een andere CEO. 

Nieuwe CEO

Deze werd gevonden in Reinier Hendriks die in februari 2024 aan zijn klus is begonnen. Hendriks heeft veel ervaring in de telecom aan de kant van de providers. Het werkte onder andere voor KPN en Telfort. Voordat hij in dienst trad van Fairphone werkte hij voor Leaseplan. Helaas hield deze opvolger van Gouwens het maar 8 maanden vol. In zijn post op LinkedIn lijkt het erop dat hij in deze 8 maanden de klus geklaard heeft en het stokje weer over geeft aan een ander. De werkelijkheid zal misschien iets anders liggen.

De nieuwe leidinggevende van deze Nederlandse maker van smartphones heet Raymond van Eck. Hij heeft veel ervaring op het leidinggevende vlak, maar komt niet uit de telecom. Hij moet ervoor gaan zorgen dat Fairphone trouw blijft aan zijn waarden, maar ook een bedrijf wordt met potentie om door te groeien.

Lees hier meer over Fairphone.