Doorbraak: deze oplader laadt binnen 5 minuten een smartphone op

©Realme

Deze oplader laadt in 5 minuten een smartphone op
14 augustus om 14:57
Laatste update: 14 augustus om 20:16

Smartphonemakers proberen al jaren een toestel te maken dat lang meegaat op een enkele lading van de batterij. Daarvoor maken ze de accu’s groter en de apparaten zuiniger. Maar wat als je zo snel kunt laden dat je een dikke accu niet eens nodig hebt?

Realme is een Chinees smartphone-merk dat al enkele jaren meeloopt. Het was eerst een sub-brand van OPPO, maar staat nu op eigen benen. Dit merk steekt al jaren veel energie in het ontwikkelen van een snelle laadtechnologie. Realme pakt nu uit met een 320 Watt snellader.

Van 0 naar 100 in 4,30 minuten

In februari van dit jaar verbaasde Realme al met een 240 Watt lader die de Realme GT3 in minder dan 10 minuten volledig kon opladen. Dat kan toch nog sneller, want men komt nu met de 320 watt snellader.

Deze lader kan een Realme-smartphone in 4 minuten en 30 seconden opladen. Of deze tijd nu exact klopt of iets langer is, dat maakt niet uit. Dit is heel erg snel, maar hoe kan dat?

In een video legt Realme uit waarom het zo snel gaat. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat ze een accu hebben uitgevonden die dit snelle laden mogelijk maakt.

Hoe meer accucellen je tegelijk kunt opladen, hoe sneller de complete accu vol is. Als je een accu van in totaal 4000 mAh in vier blokken van 1000 mAh verdeelt en deze tegelijk oplaadt, bereik je sneller de 100 procent, dan wanneer je een enkele cel van 4000 mAh oplaadt. Realme heeft een dergelijke accu weten te maken door een soort wafelstructuur aan te brengen.

Ook veiliger

De nieuwe technologie moet ook veiliger zijn. Er wordt met 20V geladen en het gebruikt een nieuwe techniek waarbij de lading zonder contact wordt overgebracht.

Het mag duidelijk zijn dat deze snelheden alleen gehaald kunnen worden als je een Realme-smartphone met de nieuwe accu en de speciale 320W lader gebruikt.

Meer over smartphones lees je hier.