©Rivian

Nederlands tintje in Tesla-rivaal Rivian R2 en R3: deken van stoffenmerk BYBORRE

Nederlands tintje in Tesla-rivaal Rivian R2 en R3

15 augustus om 12:02

De Rivian R2 en R3 horen tot de meest onderscheidende elektrische auto's van dit moment en de toekomst. En bij zo'n ontwerp hoort zelfs een onderscheidende deken, 3D-gebreid door het Nederlandse BYBORRE.

Rivian is nog maar net begonnen, maar dankzij zijn opvallende koplampen al erg herkenbaar en onderscheidend. Dat gaat verder bij de aanstaande Rivian R2 en nog verder bij de R3-reeks. Die werd in maart onthuld, en gaat duidelijk een andere richting in dan de meeste concurrenten. Een compacte SUV die met zijn ontwerp teruggrijpt op hatchbacks uit de jaren '80.

Heel hoekig en eigen, en dat oog voor design-detail blijkt tot in elk hoekje te zijn doorgevoerd. Zelfs de bijgeleverde dekens in de Rivian R2 en R3 zijn speciaal gemaakt. Door het Nederlandse BYBORRE, maakte het merk deze week bekend. Het gaat om een 3D-gebreide lichtblauwe deken met stukjes oranje erdoor, gemaakt van deels gerecycled polyester, wol en nylon.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BYBORRE® (@byborre)

Van sjaals tot de auto-industrie

BYBORRE werd bekend met het innovatieve 3D-breien, waarmee je stoffen met een eigenzinnig uiterlijk in allerlei vormen kan maken. Oprichter en ontwerper Borre Akkersdijk verkocht een tijd zelfontworpen kleding onder het merk, zoals zijn opvallende, grote sjaals.

Een paar jaar geleden stopte het bedrijf met die eigen kledinglijn, om zich volledig te richten op het maken van bijzondere stoffen voor andere ontwerpers. Maar ook voor meubels en auto's. En zo zie je straks toch weer een stukje Hollands glorie – inclusief een sprankje oranje – in de nieuwste wagens van Rivian.

Meer design en mis niets met onze Bright-app.

Lees meer over:

Deel via