Google voegt deze handige smart home-functie toe aan Gemini

© Unsplash

Google geeft Gemini een handige smart home-functie
15 augustus om 20:56
Laatste update: 15 augustus om 22:32

Gemini, de AI-assistent die uiteindelijk Google Assistent moet vervangen, is weer iets slimmer geworden. Google heeft namelijk de Routines van Google Assistent toegevoegd, waardoor je makkelijker je smart home kan bedienen.

De routines waren al jaren met Google Assistent te gebruiken, maar ontbraken nog in de Google-chatbot Gemini. Voortaan kun je Gemini vragen om een bepaalde routine te starten en zorgt de chatbot dat die via Google Assistent wordt uitgevoerd.

Zo kan je bijvoorbeeld zeggen: 'Start ochtendroutine'. Als je dan een ochtendritueel hebt ingesteld waarbij de lichten van je slimme huis aan worden gezet en de gordijnen geopend worden, zal dat allemaal tegelijk gebeuren door de routine te starten.

Nog steeds niet compleet

Als je ook nog hebt ingesteld dat je altijd met je lievelingsmuziek wakker wil worden, is er wel slecht nieuws. Gemini kan namelijk nog geen muziek, podcasts of radio afspelen. Ook sommige andere acties worden nog niet ondersteund, zoals het delen van slaapgegevens en het voorlezen van een gedicht of een citaat. Gemini slaat dit soort acties helaas nog gewoon over.

Als je zelf routines wilt instellen op je smartphone, kan je naar de instellingen van Gemini gaan, daar op 'Google Assistent-functies in Gemini' klikken en dan naar 'Routines' gaan.

Lees meer over AI en blijf op de hoogte van het laatste nieuws met onze app.