Microsoft waarschuwt: Word en Outlook crashen tijdens het typen

©Freepik

Word of Outlook crasht? Dit is er aan de hand en zo los je het op
15 augustus om 21:09
Laatste update: 16 augustus om 02:35

Microsoft waarschuwt dat door een nieuwe bug meerdere Office-apps, waaronder Outlook en Word, kunnen crashen als je aan het typen bent. Het probleem moet binnenkort met een update worden opgelost, maar Microsoft heeft al een tijdelijke oplossing.

Crasht Word of Outlook bij jou vandaag opvallend vaak? Dat ligt niet aan jou of aan je computer. De oorzaak van de crashes is een nieuwe bug in de recente update van Outlook, Word en OneNote voor Microsoft 365. Die programma's kunnen daardoor plotseling crashen tijdens het typen, tijdens de spellingscontrole of andere schrijftaken.

Taalpakket is het probleem

Microsoft heeft het probleem inmiddels bevestigd en een supportdocument gepubliceerd. In de versie 2407 Build 17830.20138 of hoger, kan het gebeuren dat de Office-apps 'onverwacht afsluiten' tijdens het typen of bij het uitvoeren van andere schrijftaken, zegt Microsoft. 

Volgens Microsoft treedt de bug op als het taalpakket niet goed is bijgewerkt naar de meest recente versie. Dat taalpakket is een dll-bestand en de bestandsnaam begint met 'mscss7'.

Workaround

Een tijdelijke oplossing is om de Office-app online te repareren en het taalpakket te verwijderen. Microsoft heeft hiervoor instructies online staan: Office-app repareren en Taalpakket voor Microsoft 365.

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft met de update komt die dit probleem definitief oplost.

Lees meer over Microsoft en volg het nieuws met ons WhatsApp-kanaal.