©Switchbot

Deze beveiligingscamera heeft veel handige functies en werkt op zonne-energie

Deze nieuwe slimme camera zit vol handige functies en werkt met een zonnepaneel

16 augustus om 02:59
Laatste update: 16 augustus om 03:02

Het smart home-merk Switchbot heeft een vernieuwde versie van zijn beveiligingscamera voor buiten uitgebracht. De Outdoor Spotlight Cam 2K heeft een aantal verbeteringen en slimme functies. De camera heeft een ingebouwde batterij, maar kan ook op zonne-energie werken dankzij een optioneel zonnepaneel.

De nieuwe buitencamera van Switchbot heeft een 3 MP-lens en filmt in 2K-kwaliteit. Hij werkt met wifi zonder een hub, maar je kunt hem ook via bluetooth aan een SwitchBot-hub koppelen om energie te besparen. In dat laatste geval zou de 10.000 mAh-batterij een jaar meegaan. Bij gebruik van wifi is de batterij na ongeveer een half jaar leeg.

De camera kan ook continu van stroom worden voorzien via het optionele zonnepaneel. Daar is slechts één uur zonlicht per week voor nodig. Het apparaat is waterdicht met de IP65-rating.

Mensen en huisdieren herkennen

De Outdoor Spotlight Cam 2K heeft een 137 graden kijkhoek en een 106 dB-alarm. Met behulp van AI kan de camera automatisch bekende personen of je huisdier herkennen. Je kunt zelf tijdschema's en de detectiegevoeligheid instellen om stroom te besparen en valse alarmen te voorkomen. 

Nachtzicht in kleur en geen cloudopslag nodig

Verder beschikt hij over tweeweg audio, zodat je kunt praten met een bezoeker of tegen een inbreker kunt schreeuwen. De infrarood nachtzichtfunctie filmt 's nachts ook in kleur. De camera ondersteunt Google Home en Amazon Alexa.

Nog een pluspunt is dat je niet per se een abonnement op een clouddienst nodig hebt voor de opslag van de beelden. Je kunt tot 256 GB opslaan op microsd kaartjes. 

Prijzen

De Switchbot Outdoor Spotlight Cam 2K kost 110 euro. Voor 30 euro extra koop je de kit met het kleine zonnepaneel. 

Lees ook wat wij de beste slimme beveiligingscamera’s vinden.

Volg meer nieuws over smart home en mis niets met onze app