©BeTRITON

Elektrische fiets-boot-camper-hybride is populair

Elektrische fiets-boot-camper haalt 80.000 euro op

18 augustus om 18:28
Laatste update: 18 augustus om 18:34

Er blijkt veel interesse te zijn in de elektrischefiets-boot-camper-hybride van BeTriton. Dit bijzondere voertuig haalde via crowdfunding 80.000 euro op.

Eerder schreven we al over dit grappige amfibievoertuig, dat officieel een elektrische fiets is en tegelijkertijd een boot om op het water te gebruiken (maar niet op zee). Het Letse bedrijf BeTriton vond het apparaat uit en wist 150 investeerders te trekken om samen 80.000 euro in het laatje te brengen voor de verdere ontwikkeling, schrijft tech.eu.

Ter land en ter zee

Op land gaat het apparaat 100 kilometer ver en op het water is dat 30 kilometer. Wel doet hij dat rustig aan: de topsnelheid is 25 kilometer op het land, maar dat is normaal voor een e-bike: in het water gaat hij 8 kilometer per uur, mede dankzij 250 Watt aan zonnepanelen. Er zitten twee elektromotoren op en een buitenboordmotor voor het varen. 

De prijs van de trailer is 9.900 euro en als je ook de geïntegreerde e-bike wil kom je al snel op 17.900 euro. Het voertuig is ontwikkeld voor de huurmarkt, dus het idee is dat je de BeTriton huurt als je bijvoorbeeld op reis bent. Het voordeel is dat je er ook in kunt slapen, zowel in het water als op het land. De huur is waarschijnlijk rond de 100 euro per dag. In eerste instantie kun je alleen huren in Letland en Zwitserland.

100.000 euro nodig

Het is even afwachten of dat ook gaat gebeuren, want het bedrijf zegt 100.000 euro nodig te hebben om het gevaarte op de markt te brengen. In ieder geval is er vorig jaar een test gedaan die zeer positief uitpakte, dus wellicht kunnen de Letten de overige 20.000 euro die nodig is op een andere manier geïnvesteerd krijgen om dit veelzijdige vervoermiddel in productie te nemen.


Kijk ook onze serie over elektrisch vervoer.