Nieuwe animatie van Android Auto lijkt op Siri

Nieuwe animatie van Android Auto doet ons ergens aan denken…

19 augustus om 09:52
Laatste update: 19 augustus om 10:51

Android Auto is ontzettend populair. Logisch, want je maakt het display in je auto opeens een stuk leuker en slimmer. Google blijft updates uitrollen, een verandering aan de UI van Android Auto komt ons wel erg bekend voor...

Sluit je smartphone met een kabel of bluetooth aan op je auto en je kan navigeren met Google Maps, berichten beantwoorden met je stem en Spotify gebruiken. Dat is Android Auto, het slimme systeem dat tegenwoordig standaard in een Android-smartphone zit.

Toeval?

Gemini, de AI van Google, heeft ook zijn weg gevonden richting de auto. Deze kan nu (of straks) berichten voor je samenvatten en antwoorden voorstellen. Dat zonder je handen van het stuur te halen en je ogen op de weg te houden.

Niet alle updates aan Android Auto zijn groots en ingrijpend. Soms gaat het om een kleine toevoeging zoals de animatie van Gemini wanneer je met je auto ‘praat’.

Wanneer je een interactie hebt met Android Auto dan zie je dat aan de balk onderaan het scherm. Daar verschijnt de tekst met de kleuren van Google. Nu wordt er getest met een nieuw animatie wanneer de Assistent wacht op een antwoord.

Afbeelding via 9to5Google

Wanneer je een beetje ingelezen bent in de updates van Siri zie je dat de animatie van Google toch wel wat weg heeft van die van Siri. Het zal niet helemaal toevallig zijn, want natuurlijk kijken de beide teams naar elkaar. Opvallend is het wel. 

Wanneer en of deze animatie naar iedere gebruiker van Android Auto zal komen weten we nog niet. Het lijkt er op dat Google het momenteel test onder een klein groepje gebruikers.

Lees hier meer over Android Auto en abonneer op de nieuwsbrief.