©Benq

Kijk je vaak films en series in bed? Dit is de ideale beamer

Deze beamer is ideaal voor films kijken in bed - je ziet ze groot op je plafond

19 augustus om 22:58
Laatste update: 19 augustus om 23:10

BenQ lanceert de beamer van je dromen: letterlijk, want hij is bedoeld om te richten op je plafond om films en series liggend in bed te kijken - om vervolgens lekker in slaap te vallen. Maar je kunt het 120 inch beeld ook op je muur projecteren. 

Laten we eerlijk zijn: de meeste films en series kijken we 's avonds, vanuit bed. En als je dan toch plat op je rug ligt, waarom dan niet je plafond gebruiken om je film op te kijken? Fabrikant BenQ is het helemaal eens met dat idee, en het lanceert daarom een nieuwe draagbare projector die bedoeld is om verticaal je film te projecteren. De GV50 kan je favoriete film of serie tot zijn recht laten komen dankzij 120 inch beeld, ingebouwde speakers en een 10W-woofer.

Verticaal en horizontaal draaien

Je bent natuurlijk niet verplicht om de beamer te richten op je plafond. Hoewel hij wel met dat doel in gedachten is ontworpen, kun je 'm ook draaien en richten op je dichtstbijzijnde muur. Om precies te zijn, kun je 'm tot 135 graden verticaal draaien en 360 graden horizontaal. Dat maakt de portable beamer dus ook gemakkelijk mee te nemen om ergens anders te gebruiken, zoals bij vrienden of familie, of tijdens je vakantie in de caravan of camper.

De projector werkt met Google TV, dat apps heeft voor veel populaire streamingdiensten, zoals Netflix, Amazon Prime Video en YouTube

Beeldkwaliteit en helderheid

De GV50 biedt een resolutie van 1080p, met een ratio van 16:9. Qua helderheid mag je rekenen op zo'n 500 ANSI lumen. Dat is niet bijzonder helder, maar doorgaans goed genoeg voor de setting van een goede blockbuster, met de lichten uit. Verwacht ook automatische scherpstelling, beeldvormingscorrectie, obstakelvermijding, schermaansluiting en digitale zoom. Als je het slim speelt, kun je zo zelfs een 120 inch monitor nabootsen. Niet slecht voor een muur waar je anders toch niet veel mee deed.

Daarnaast mag je rekenen op 24-bitkleur, 92 procent van de Rec.709-kleurengamma, een contrastratio van 100,000:1 en ondersteuning voor HDR- en HLG-video's. De bijgeleverde afstandsbediening laat je bovendien het beeld horizontaal en verticaal verschuiven.

Google Cast en Apple AirPlay

Op een volle batterij zou je precies een film van 2,5 uur moeten kunnen kijken (de helderheid wordt dan wel teruggeschroefd). Tot slot kun je uitgaan van wifi 802.11ac, bluetooth 5.0 en ondersteuning voor Apple AirPlay en Google Cast.

De beamer van BenQ is in de VS momenteel verkrijgbaar voor 599 dollar, maar de winkelprijs wordt 799 dollar. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Lees meer over gadgets en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.