Opvallend veel mensen willen een nog grotere iPhone

©9to5mac

Opvallend veel animo voor een grotere iPhone
20 augustus om 01:59
Laatste update: 20 augustus om 02:05

Een meerderheid van de mensen die een iPhone 16 overweegt te kopen wil het liefst een groter formaat dan de huidige iPhone 15-toestellen. Apple zou met de nieuwe iPhone 16 Pro-modellen inspelen op die vraag, en dat lijkt dus een schot in de roos.

Zo'n 55 procent van de mensen die de aanschaf van een iPhone 16 overweegt, wil het liefst een grotere iPhone kopen. Dat blijkt uit een onderzoek door SellCell onder tweeduizend potentiële iPhone-kopers. Een iPhone met een groter scherm is populairder onder mannen (62 procent) dan onder vrouwen (48 procent). Een derde van de ondervraagden vindt de iPhones inmiddels 'te groot' worden, waarmee ze lastiger zijn te bedienen en vast te houden. En 12 procent zegt te wachten op een nieuwe, compactere iPhone.

Apple lijkt dezelfde signalen te hebben ontvangen van consumenten en zou de Pro-modellen van de iPhone 16 komende maand in een groter formaat lanceren. De iPhone 16 Pro zou een 6,3 inch scherm krijgen, in plaats van de 6,1 inch van de iPhone 15 Pro, en bij de iPhone 16 Pro Max wordt dat 6,9 inch in plaats van 6,7 inch.

Prijzen en AI-functies

De belangrijkste factor bij het besluit om wel of geen iPhone 16 te kopen is de prijs: 31 procent van de ondervraagden noemt dit als een van de twee belangrijkste zaken. Ook vindt 27 procent het belangrijk dat Apple ervoor zorgt dat de iPhone 16 minder warm wordt met een verbeterd ontwerp ter voorkoming van oververhitting.

Nieuwe AI-functies die alleen op de iPhone 16 werken vindt 22 procent belangrijk en een even grote groep kijkt vooral uit naar een snellere chip. Minder vaak genoemd worden dat de actieknop op alle iPhone 16-modellen zit, er een nieuwe capture-knop voor camerafuncties komt, de nieuwe ondersteuning van WiFi 7 en de nieuwe kleuren van de iPhone 16's.

Een grote meerderheid, 82 procent, vindt het niet erg om een maand te moeten wachten na de release van de iPhone 16 om de nieuwe Apple Intelligence-functies te kunnen gebruiken. 

Lees meer iPhone 16-nieuws en blijf op de hoogte met onze Bright-app.