Dit kost de elektrische mini-auto van Fiat in Nederland

©FIAT

Elektrische mini-EV Fiat Microlino nu in Nederland te koop
21 augustus om 18:14
Laatste update: 21 augustus om 18:41

De elektrische microcar Fiat Topolino komt nu ook in Nederland op de markt. Fiat heeft de Nederlandse prijs van de guitige mini-EV bekendgemaakt.

De Fiat Topolino is de volgende elektrische microcar die in Nederland verschijnt, na onder andere de Opel Rocks-E en de Microlino. Fiat presenteerde het elektrische stadsautootje vorig jaar. De Topolino valt op met zijn retro-ontwerp en schattige uiterlijk. De vanafprijs is in ons land 9890 euro, wat ruim duizend euro meer is dan de Opel Rocks-E. 

De Fiat Topolino is in Nederland voorlopig alleen te koop in de groene Verde Vita-uitvoering. Standaard is een glazen panoramadak aanwezig en voorin zit een klein scherm en een telefoonhouder.

Vanaf 16 jaar met een brommerrijbewijs

Net als veel andere microcars is de Fiat Topolino een elektrisch stadsautootje, dat niet harder kan dan 45 km/u. Daardoor mag je er al vanaf 16 jaar met een brommerrijbewijs de weg mee op.

De Topolino heeft een 8,2 pk motor en een 5,5 kWh-accu, goed voor een actieradius van zo’n 75 kilometer.

Via het stopcontact is de microcar volgens Fiat in 4 uur tijd op te laden. De laadkabel is geïntegreerd in het zijpaneel aan de passagierskant.

Dolcevita

Volgend jaar brengt Fiat ook de Topolino Dolcevita naar Nederland. Dat is een versie met een oprolbaar stoffen dak en waarin de deuren zijn vervangen door touwen. 

Lees meer nieuws over elektrische auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.