©Bright

Fatbike of elektrische bakfiets verzekeren kan niet meer bij Allianz

Allianz verzekert je fatbike en elektrische bakfiets niet meer

24 augustus om 10:02
Laatste update: 26 augustus om 13:28

Verzekeraar Allianze stopt met het aanbieden van verzekeringen voor fatbikes en elektrische bakfietsen. Deze typen e-bikes zijn aanzienlijk populairder bij fietsendieven en daar valt nagenoeg niet tegenop te verzekeren. 

Als je al een verzekering voor een fatbike of elektrische bakfiets hebt via Allianz, dan ben je per mail geïnformeerd dat ook je huidige verzekering ophoudt. Per 14 november 2024 ben je via deze verzekeraar niet meer verzekerd voor je speciale e-bike.

Fatbikes: oogappeltjes van dieven

De reden die Allianz geeft is dat het risico hoog is en fatbikes en elektrische bakfietsen veel worden gestolen. In Amsterdam zou dit zelfs 90 procent zijn bij fatbikes. Een andere reden voor verzekeraars om ermee te stoppen is dat vooral fatbikes vaak worden opgevoerd of een gashendel krijgen, schrijft Radar.

Allianz is niet de eerste verzekeraar die met deze verzekeringen stopt, veel grote verzekeraars beginnen er niet meer aan. Bij onder andere Rabobank, Centraal Beheer en Interpolis kan het nog wel, naast dat sommige e-bikemakers zelf verzekeringen aanbieden (vaak met een grote verzekeraar erachter). Wel zijn veel fatbike-merken bezig met afspraken te maken met verzekeraars. Zo is Phatfour (zie foto) inmiddels te verzekeren bij ENRA.

Elektrische bakfiets verzekeren

Lees wel de kleine lettertjes goed door: niet alleen worden premies voor het verzekeren van fatbikes en elektrische bakfietsen steeds hoger, de mitsen en maren groeien mee in de contracten van de verzekeraars. Volgens de ANWB, die er al eerder mee stopte, is de schade acht keer zo hoog als de premie-inkomsten. 

Meer over fatbikes en mis niets met onze Bright-app.