Arc Search browser komt naar Android

©arc

Arc Search browser komt naar Android
26 augustus om 10:55

Voor iedereen die de Chrome of Safari browser beu is kan ik ARC aanraden. Het is een uiterst prettige ervaring op Windows en het heeft een aparte iOS-app. Deze zal binnenkort gezelschap krijgen van een app op Android

De Arc Browser ziet er heel anders uit dan dat we gewend zijn. Er is meer plaats voor de content, het heeft een ingebouwde adblocker. Je kunt heel makkelijk ‘Spaces’ aanmaken waarin je een collectie van website bewaart die je gebruikt voor een project of een activiteit. Ik ben sinds de eerste kennismaking met deze browser definitief overgestapt. 

Deze browser kenmerkt zich ook door de grote focus op productiviteit. Zo kun je voor alle video’s een Picture In Picture instellen en verschijnt er linksonder een player wanneer je iets afspeelt op bijvoorbeeld Spotify. De linkerbalk heeft ruimte voor vaste links met een logo voor sites en tools die je vaak gebruikt.

Arc App

The Browser Company heeft zijn product gelanceerd voor de Mac en Windows. Daarnaast is er een app voor iOS. Deze heeft een apart functionaliteit waarbij AI aan de slag gaat voor jou. Het heet ‘Browse for Me’ en het genereert een miniwebsite voor jou op basis van je vraag. Daarbij gebruikt het een aantal bronnen die ook netjes worden vermeld wanneer je dieper in wil gaan op de content (wat natuurlijk niemand doet).

Zo werkt de app van Arc

Op de vraag wanneer deze app ook naar Android komt kwam dit antwoord. Op Threads antwoordde het officiële Arc account met een filmpje waarbij de app kennelijk op een Android toestel draait. Heel mooi, maar er wordt nog niet verteld wanneer de app eventueel losgelaten zal worden in de Google Play Store.

Lees hier meer over ARC en abonneer je op de nieuwsbrief