Android 15 hoef je niet voor oktober te verwachten

©Unsplash

Android 15 hoef je niet voor oktober te verwachten
27 augustus om 13:43

Je moet nog even geduld hebben op Android 15. Hoewel de nieuwe Google Pixel-smartphones dit jaar wat vroeger zijn, komt de grote update voor het besturingssysteem echt niet voor oktober uit.

Samsung krijgt de afgelopen maanden veel kritiek, omdat de bètaversie van de grote One UI 7.0-update met Android 15 maar op zich laat wachten. Toch is de Zuid-Koreaanse smartphonemaker niet de enige met vertraging. Ook Google wacht nog even.

Voorgaande jaren plande Google de release van een nieuwe versie van Android tegelijkertijd met nieuwe Pixel-smartphones. Dit jaar heeft het bedrijf de Pixel 9-serie een paar maanden naar voren geschoven, maar Android 15 blijft achter.

Stabiliteit

Iedereen die de bètaversie van het besturingssysteem draait en teruggaat naar Android 14, krijgt nu een melding dat de uitrol van de officiële versie van Android 15 pas in oktober start.

Website Android Authority meldt dat Google nog druk bezig met de grote update. Volgens een bron moet er voornamelijk de stabiliteit nog verbeterd worden.

Lees meer over Android, of blijft op de hoogte via de Android-app van Bright.