De knalroze Barbie Phone is in alles een stap terug…in de tijd

©HMD

 De knalroze Barbie Phone is in alles een stap terug…in de tijd
28 augustus om 15:40
Laatste update: 28 augustus om 16:29

De film staat in de top 20 van meest verdienende films. Deze verfilming van de favoriete pop van heel veel kinderen leverde meer dan 1,5 miljard dollar op. Nog steeds zijn we niet van het zoete roze af, want er is nu een echte retro Barbie Flip Phone.

Toen in 1959 de eerste Barbiepop op de markt kwam, hadden we nog maar net televisie. Ook moest Barbie toen nog gewoon een brief sturen naar haar geliefde Ken. Tijden veranderen en dat geldt ook voor Barbie.

Barbie Flip Phone

Het is een grote mijlpaal voor de dame met het goudblonde haar waar ik stiekem altijd een snor op tekende met stift. Barbie heeft een eigen telefoon uitgevoerd in het kenmerkende roze met een handig spiegeltje aan de voorkant.

HMD, ook verantwoordelijk voor de Nokia-revival, is verantwoordelijk voor deze mobiele telefoon. We noemen het een mobiele telefoon omdat het toestel geen slimme technologie in zich heeft. Het is een ouderwetse flip phone zoals we die vroeger gebruikten.

Het scherm is 2,8 inch groot, maar daar kun je dus alleen een sms op lezen en een spelletje spelen. Daaronder gebruik je een ouderwets toetsenbord waarmee je via T9 tekst kan invoeren op het beeldscherm. Er is wel een camera aanwezig, maar die is maar 5 megapixel groot. De smoes van HMD is dat je daarmee die mooie klassieke telefoonfoto’s krijgt.

Toch is deze telefoon niet saai. Je krijgt er namelijk een aantal hoesjes bij en een ketting. Daarnaast zitten er in de verpakking een aantal hangers en stickers waarmee je dit apparaatje kunt versieren. In Nederland kost deze aparte telefoon die je ook nog eens helpt met een digitale detox maar 129 euro. Het zou zomaar eens kunnen dat dit een gewild object gaat worden, voor verzamelaars of voor wie snakt naar een opvallende manier om van de smartphone af te komen.

Lees hier meer over Barbie en abonneer je op de nieuwsbrief!