©motorola

Motorola presenteert de kleurrijke Edge 50 en de Edge 50 Neo

Motorola presenteert de kleurrijke Edge 50 en de Edge 50 Neo

29 augustus om 18:00
Laatste update: 29 augustus om 20:03

De belangrijkste toestellen van Motorola komen uit in de Edge-lijn. Eerder dit jaar werden de Edge 50 Pro, Edge 50 Pro Ultra en de Edge 50 Fusion gelanceerd. Vandaag komen daar nog eens twee toestellen bij.

Het oudste mobiele telefoonmerk heeft het moeilijk gehad, maar heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet. Voornamelijk het design en de camera kregen grote updates. Inmiddels zijn de toestellen zo ver dat ze met de grote jongens weer mee kunnen.

Motorola Edge 50 Neo

Van deze twee toestellen is de Edge 50 Neo het interessantst. Zo heeft het toestel een klein scherm. En met klein bedoelen we 6,3 inch en dat zal heel veel gebruikers erg blij maken. Het POLED scherm heeft een verversingsnelheid van 145 Hz en een helderheid van 2800 nits. Daarmee heeft de Edge 59 Neo het helderste scherm van de serie. Overigens is het aantal nits dat het scherm gebruikt aanpasbaar aan de situatie van dat moment. Hetzelfde geldt ook voor de verversingssnelheid.

Voor de hoofdcamera van 50 megapixel heeft Motorola gekozen voor een nieuwe Sony LYTIA sensor. De Motorola Edge 50 Neo is voorzien van een 10MP telelens met 3 x optische zoom voor portretten en 30 x superzoom om details ver weg vast te leggen. Wil je meer voor je camera krijgen dan gebruik je de 13 megapixel groothoeklens.

Natuurlijk heeft het toestel ook AI, dat kan haast niet anders. De Moto AI helpt de software van de camera om de beste plaat te schieten. Zo maakt de camera meerdere foto’s tegelijk die samen het eindresultaat vormen. Maak je een foto tijdens het lopen of rijden dan maak je gebruik van de aanpasbare stabilisator. Deze analyseert de mate waarin je beweegt en  zorgt dat dat niet terugkomt in de foto of video. Daarnaast is er ook de integratie van onder andere de Magic Eraser via Google.

Specs en 5 jaar updates

We moeten het natuurlijk ook over de specificaties hebben. De processor is een Mediatek 7500 Dimensity en die gebruikt 8 GB aan werkgeheugen en 512GB aan opslag. Een van de belangrijkste punten van dit toestel is dat het 5 versie-updates en 5 jaar beveiligingsupdates zal krijgen. Dat is (veel) meer dan welk ander toestel uit deze reeks dan ook. Ben je dus van plan lang te gaan doen met je toestel dan moet je wat Motorola betreft de Edge 50 Neo hebben. De accu is 4300 mAh groot die je snel kan laden met 68 watt. Draadloos laden kan ook, dan gebruik je 15 watt.

Wanneer je het merk wat langer volgt dan weet je dat Motorola een samenwerking heeft met Pantone. Dat zie je duidelijk in de line-up wat betreft kleuren met exotische namen. De tijd dat je elke kleur kon kiezen als het maar zwart was, ligt gelukkig achter ons. Nu kies je voor kleuren met de namen Nautical Blue, Grisaille, Latte en Poinciana.

De Motorola Edge 50 Neo is een bijzonder toestel en kost 499 euro. Het is vanaf vandaag te verkrijgen bij alle bekende verkooppunten.

Motorola Edge 50

De Motorola Edge 50 lijkt heel veel op de Edge 50 Neo, maar er zijn een aantal duidelijke verschillen. Het POLED scherm is met 6,7 inch een stuk groter, maar het aantal nits is met 1900 weer een heel stuk lager. De accu is 5000 mAh groot en deze kun je ook met 68 watt snelladen. De body van de Edge 50 is gemaakt van aluminium en dat valt mooi samen met het gebogen scherm aan de randen. Ook de processor is anders, in deze smartphone maak je gebruik van een Snapdragon 7 Gen 1. In tegenstelling tot de Edge 50 Neo krijgt dit toestel maar 3 jaar updates.

De Motorola Edge 50 kost 599 euro en daarmee heb je dus een andere chipset, iets meer accu en iets meer scherm. 

Moto G55 en Moto G35

Als kers op de taart brengt Motorola nog een aantal toestellen uit in de serie van de Moto G. De goedkoopste daarvan is de Motorola G35 met een scherm van 6,49 inch groot met 120 Hz verversingsnelheid. Het werkgeheugen is 8GB en 128GB aan opslag. Dit toestel kost 179,99 euro. 

De Motorola G55 heeft met 6,72 inch een iets groter scherm en met 256GB een groter intern geheugen. Dit toestel kost 249 euro.

Lees hier meer over Motorola en abonneer je op de nieuwsbrief.