Game Mania is failliet: dit is waarom de winkelketen ten onder ging

©Wikimedia

Game Mania is failliet: dit betekent het voor de winkels
2 september om 19:11
Laatste update: 2 september om 19:19

Winkelketen Game Mania heeft vandaag het faillissement aangevraagd. Dat gebeurde nadat er geen partij was gevonden die het noodlijdende bedrijf wilde overnemen.

De aanvraag van het faillissement betekent dat de fysieke winkels van Game Mania vanaf dinsdag gesloten zijn. De webwinkel blijft voorlopig nog wel in de lucht. Game Mania heeft nog 18 winkels in Nederland en 12 in België. Dat waren er in 2019 nog zo'n 75 Game Mania-winkels.

De keten richtte zich niet alleen op computergames maar ook op bordspellen. Het hoofdkantoor van het Belgische bedrijf staat in Antwerpen. 

Waarom het bergafwaarts ging

Game Mania wees eerder dit jaar naar de snelle digitalisering in de gamewereld als een van de belangrijkste redenen dat het steeds slechter ging. Consumenten kopen hun games steeds vaker online en niet meer als fysieke exemplaren in een winkel.

Ook is er steeds meer concurrentie tussen de verkopers van games. Daarnaast zei Game Mania last te hebben van grote kostenstijgingen.

Vergeefs gezocht naar een koper

Het bedrijf had van de rechter eerder drie maanden de tijd gekregen om een koper te vinden, maar maandag bleek dat dit niet is gelukt. "Game Mania dankt haar medewerkers voor hun inzet, haar klanten voor hun jarenlange loyaliteit, en haar handelspartners voor hun samenwerking", schrijft het in een statement.  

Lees meer tech-nieuws en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.