'MB's als zakgeld': KPN komt met mobiele abonnementen speciaal voor kinderen en tieners

©KPN

KPN komt met mobiele abonnementen speciaal voor kinderen en tieners
3 september om 16:33

Telefoons zijn dan wel niet meer welkom in de klas, tieners en ook steeds meer kinderen hebben er eentje. KPN speelt daar op in met twee nieuwe sim-only-abonnementen, speciaal gericht op kinderen tot 13 jaar en tieners tot 18.

Alles wordt duurder – ook KPN trouwens – maar kinderen met een mobiel abonnement kunnen de prijs helemaal opdrijven. Met betaaldiensten of door steeds hun bundel er doorheen te jagen bijvoorbeeld: ouders snakken naar iets meer controle. KPN biedt dat nu, met twee nieuwe sim-only-abonnementen. Ouders zien dan beter wat hun kinderen doen, kunnen zaken blokkeren en makkelijk hun databundel delen.

Het meest uitzonderlijk aan beide abonnementen is dat de ouders het verbruik van hun kinderen kunnen inzien. Ook zijn blokkades vooraf ingesteld en kunnen er geen aankopen worden gedaan via de mobiele factuur of 0900-nummers worden gebeld. Het idee is dat ouders zo meer grip houden op hun soms ongrijpbare kinderen of pubers.

MB's als zakgeld

Het idee is ook dat die ouders hun eigen databundel delen met hun kind, zeker bij het Kids Sim-abonnement. Dat komt standaard met slechts 1GB, maar KPN ziet het voor zich dat ouders bij wijze van zakgeld MB's kunnen delen met hun kinderen. Creatief gevonden, en misschien best opvoedkundig. En in ieder geval een klein beetje voldoening voor al die ouders die zelf opgroeiden zonder mobiel internet, met sms'jes die een vermogen kostte…

Kids Sim is gericht op kinderen tot en met 12 jaar, en biedt standaard 1 GB aan data voor 11 euro per maand, of 8,50 euro als er op het adres al een KPN-abonnement actief is. Teens Sim is er voor tieners tot en met 17 jaar en biedt 10GB data, of Unlimited, voor 15 euro per maand of 12,50 bij meer KPN-abonnementen.

Meer KPN en mis niets met onze Bright-app.