Nieuwe Lenovo laptops hebben nu ook de Intel Lunar Lake AI-chips

©Lenovo

Nieuwe Lenovo laptops hebben nu ook de Intel Lunar Lake AI-chips
5 september om 17:00
Laatste update: 6 september om 12:02

Lenovo heeft zijn nieuwe serie laptops gepresenteerd en zet nog zwaarder in op AI. Daarvoor presenteert het niet alleen modellen met de bekende Snapdragon Elite X chip van Qualcomm maar ook de nieuwe Lunar Lake chip van concurrent Intel. Oh ja, en een van de laptops volgt je met zijn scherm door de kamer heen.

Intel werd eerder links en rechts ingehaald door concurrenten met geavanceerde AI-chips, maar daar kwam dit jaar verandering in. De fabrikant ontwikkelde een nieuwe strategie en presenteerde hun Lunar Lake-chip, als antwoord op al het AI-geweld. Dat PC-fabrikant Lenovo de chips gelijk in zijn nieuwe laptoprange meeneemt, is een duidelijk teken van vertrouwen, ook al heeft Intel de laatste weken een serieus chipprobleem. Lenovo noemt in het persbericht ook een “samenwerking van meerdere jaren”.

De volgende nieuwe laptops zijn aan de range toegevoegd. Ze verschijnen eind september of in de loop van oktober in de winkels.

De Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 13 (14 inch) met Copilot+ en Intel Core Ultra processors

De Yoga Slim 71 Aura Edition (15 inch) met Intel Evo Edition Copilot+ en Intel Core Ultra processors.

De ThinkPad T14s Gen 6 AMD (14 inch) met Copilot+ en AMD Ryzen processors

De ThinkBook 16 Gen 7+ (16 inch) met Copilot+ en AMD Ryzen processors

De ThinkBook 16 Gen 7 (16 inch) met Copilot+ en Snapdragon X Plus 8-core processors

De Yoga Pro 7 (14 inch) met Copilot+ en AMD Ryzen processors

De IdeaPad Slim 5 (15 inch en 13 inch) met Copilot+ en AMD Ryzen processors

De IdeaPad Slim 5x en de Lenovo IdeaPad 5x 2-in-1 (beide 14 inch) met Snapdragon X Plus 8-core processors.

De Thinkbook Auto Twist draait met je mee

Tot slot presenteerde Lenovo nog een opmerkelijke conceptlaptop, in dezelfde lijn als recent hun laptop met transparante scherm. De ThinkBook Auto Twist heeft ook AI-technologie, maar gebruikt die onder andere om zijn scherm te bewegen. Jawel, hij kan 360 graden in de rondte draaien en je volgen en naar je luisteren, bijvoorbeeld wanneer je een presentatie houdt. Het scherm kun je daarbij losklikken en als tablet gebruiken. Hij luistert ook naar stemcommando’s en kan zichzelf dichtklappen als je die opdracht geeft. Dat doet hij automatisch al als je de laptop een tijdje onbeheerd laat. Lenovo beweert dat de AI in de Auto Twist ergonomisch meedenkt, zodat je tijdens het werk zo min mogelijk spanning op je nek en schouders krijgt.

Omdat het een conceptlaptop is, gaat hij niet verkocht worden. Wel bestudeert Lenovo de nieuwe technologie om mogelijk in toekomstige producten te stoppen.

Lees meer over Lenovo en blijf of de hoogte via onze Bright-app.