Oppassen voor Samsung, populaire tv The Frame krijgt concurrentie

©TCL

Oppassen voor Samsung, populaire tv The Frame krijgt concurrentie
6 september om 11:55
Laatste update: 6 september om 15:03

Met The Frame verstopt Samsung al jaren een tv in een houten lijst, zodat het scherm zich kan vermommen als kunstwerk. Populair, maar tot nu toe zonder concurrentie. Het Chinese TCL heeft nu eindelijk een antwoord.

Simpel maar doeltreffend: leg een lijst rondom een tv-scherm, hang er eventueel nog wat andere lijsten omheen en het lijkt plotseling geen televisie meer. The Frame van Samsung is waarschijnlijk de meest geziene tv in interieur-programma's, meubelcatalogussen en hippe styling-profielen op Instagram. Gek genoeg had tot nu toe geen enkel ander merk dat idee van Samsung overgenomen, terwijl het zo simpel is.

Bij het Chinese TCL is nu toch het kwartje gevallen, met de NXTFrame. Precies, als je dan toch kopieert, dan kopieer je ook meteen de naam. Ook hier hebben we een 4K QLED-scherm, net als bij Samsung. Het scherm is 'ultra matte', zodat het er meer uitziet als een kunstwerk als je de verschillende gallerij-modi gebruikt om foto's of afbeeldingen te laten zien.

Houten lijst, strak tegen de muur

Natuurlijk zit er ook een houten lijst om de tv, ook magnetisch zoals bij Samsung. Waarschijnlijk zodat je er later ook andere lijsten omheen kan doen, al laat TCL nu alleen nog een versie in licht eiken zien. De tv kan natuurlijk helemaal plat tegen de muur worden gemonteerd, zoals een schilderij. De tv is slechts 2,79 centimeter dik – dun, maar Samsung is met 2,5 centimeter net wat dunner. En zoals we ook vaker hebben gezien bij andere merken, is er ook een optionele voet met het uiterlijk van een schildersezel.

Nog zo'n handig dingetje: ook TCL heeft een externe box voor de aansluitingen, zodat je maar één snoertje hoeft weg te werken richting je tv. De tv draait gewoon Google TV, zodat je alle apps krijgt die je gewend bent. De NXTFrame is er in vier formaten: 55, 65, 75 en 85 inch. En dan is er ook nog een Pro-versie, waarbij het geluid wordt verzorgd door Bang & Olufsen.

Tijdens techbeurs IFA liet TCL weten dat de tv later dit jaar ook in Europa op de markt komt, alleen de 85-inch versie krijgen wij niet. Prijzen en beschikbaarheid volgen later.

Meer IFA 2024 en mis niets met onze Bright-app.