Zo word je de eigenaar van de enige rijdende Lightyear 0

©Troostwijkauctions

Zo word je de eigenaar van de enige rijdende Lightyear 0
9 september om 10:34
Laatste update: 9 september om 11:35

We hoopten even dat we als Nederland ook mee gingen tellen in de auto-industrie. Deze hoop verdween snel toen het bedrijf achter de Lightyear failliet ging. De auto die de snelweg moest veranderen is nu een verzamelaars object.

Lightyear wilde een auto bouwen die aangedreven werd door de zon. Deze revolutionaire auto werd bedacht en gebouwd in Eindhoven. Daar werkte een groot team aan het ontwikkelen van de auto die uiteindelijk de Lightyear 0 werd genoemd.

Zeldzaam

In 2022 ging deze auto in november 2022 productie in Finland. Er moesten 946 auto’s van de band lopen en belangstellende konden deze auto voor 250.000 euro kopen. Helaas liep het allemaal anders en viel in januari 2023 het doek voor het productiegedeelte van Lightyear. 

Er werden eerder al een aantal demonstratiemodellen van de Lightyear 0 geveild. Nu is het de beurt aan de enige afgebouwde en rijdende Lightyear 0, de CC1. De veilig is gestart op 6 september en loop tot 30 september 18.00.

Het interieur van de Lightyear 0 Foto via Troostwijkauctions

Op deze site kun je bieden en de foto’s van de auto bekijken. Wil je hem in het echt zien dan ga je naar auto-evenement Wheels Mariënwaerdt. Hoewel de auto al een paar dagen op de site staat zien we nog geen biedingen. Ben je een verzamelaar en wil je dit unieke exemplaar graag hebben dan moet je je wel realiseren dat dit voertuig geen typegoedkeuring heeft en dus ook geen kenteken. Het staat wel heel erg leuk in je garage, want je hebt dan iets wat niemand anders heeft.

Lees hier meer over auto’s en abonneer je hier op de nieuwsbrief.