©Apple

Dit zijn de nieuwe AirPods 4: nu ook mét ruisonderdrukking

Dit zijn de nieuwe AirPods 4: nu ook een versie mét ruisonderdrukking

9 september om 19:36
Laatste update: 9 september om 21:14

De reguliere AirPods worden voor de vierde keer vernieuwd. Qua uiterlijk en functies kruipen de AirPods steeds meer naar hun duurdere Pro-broer toe. Zo hebben de duurdere AirPods 4 zelfs ruisonderdrukking.

Active noise cancellation (ANC) of actieve ruisonderdrukking filtert het omgevingsgeluid weg, zodat je muziek of ander geluid beter hoort door je oordoppen. Tot nu toe was de functie bij Apple voorbehouden aan de AirPods Pro en Max, nu doen ook de gewone AirPods mee.

De AirPods zijn voorzien van eenzelfde H2-chip, die zowel de ANC verzorgt maar ook moet zorgen voor een betere geluidskwaliteit. Die chip zit al langer in de AirPods Pro 2, en presteert daar indrukwekkend.

Twee modellen

Door die chip kunnen de duurdere AirPods 4 ook gebruikmaken van functies als transparantie-modus, of de gespreksmodus waarbij de muziek automatisch zachter wordt gezet als je met iemand praat. Ook de adaptieve transparante modus zit in het duurdere model.

Het ontwerp van de AirPods is opnieuw ontwikkeld, om in zoveel mogelijk oren te kunnen passen, stelt Apple. Nog steeds zijn deze oordopjes niet in-ear, maar open-ear. Dat wil zeggen dat de oordopjes niet in het oorkanaal gaan, en dat ook niet afsluiten.

De laad-doosjes van de nieuwe AirPods zijn natuurlijk voorzien van usb-c. Het duurdere model heeft een speakertje, net zoals de AirPods Pro 2. Handig, want dan kun je de oordoppen makkelijker vinden via de Zoek mijn-app. Ook is het doosje van het nieuwe model draadloos op te laden. Het is het kleinste AirPods-doosje ooit, maar biedt toch 30 uur aan accuduur.

De AirPods 4 kosten 149 euro en de AirPods 4 met ANC kosten 199 euro. 

AirPods Max krijgt usb-c, geen nieuwe functies

De koptelefoon AirPods Max krijgt ook een update, maar wel een kleintje. De koptelefoon van Apple wordt voorzien van een usb-c-aansluiting, in plaats van de Lightning-poort die nu nog in de koptelefoon zit. Dat zal zijn om aan de eisen van de EU te voldoen. Ook zijn er nieuwe kleuren: goud, perzik-oranje, lila en donkerblauw.

Meer Apple en mis niets met onze Bright-app.