©Unsplash

ChatGPT krijgt grote update om de rivalen voor te blijven

ChatGPT krijgt deze belangrijke update om de concurrentie voor te blijven

10 september om 20:36
Laatste update: 10 september om 21:41

OpenAI wil ChatGPT in de komende weken een belangrijke update geven. Met een nieuwe functie kan de chatbot straks iets wat de concurrenten nog niet goed kunnen: eerst 'nadenken' voordat hij je antwoord geeft.

ChatGPT kan met de update genaamd Strawberry eerst nadenken voordat het een antwoord geeft, in plaats van vrijwel meteen aan een reactie te beginnen, zoals nu gebeurt. Het nieuwe AI-model is gericht op het vermogen om te redeneren. Het wordt in de komende twee weken uitgebracht, meldt The Information op basis van twee bronnen. Dat is eerder dan verwacht, want er werd rekening gehouden met een release in de laatste maanden van dit jaar.

De nieuwe denkfase van Strawberry duurt meestal tussen 10 en 20 seconden, aldus de bronnen van de nieuwssite. Ze zeggen het nieuwe model van OpenAI al te hebben getest.

Een aparte optie

Het was in juli al uitgelekt dat OpenAI werkte aan deze nieuwe benadering van zijn AI-modellen. Strawberry is onderdeel van ChatGPT, maar het zou wel een aparte optie worden. Het is nog niet precies duidelijk hoe OpenAI dit aan gebruikers gaat aanbieden. "Een mogelijkheid is dat Strawberry wordt opgenomen in het dropdownmenu van AI-modellen waaruit klanten kunnen kiezen om ChatGPT aan te sturen", schrijft The Information.

De eerste versie van het Strawberry-model kan alleen teksten maken, en nog geen afbeeldingen genereren. Het model is dus nog niet multimodaal.

Mijlpaal

ChatGPT haalde onlangs de mijlpaal van 200 miljoen wekelijks actieve gebruikers. OpenAI heeft inmiddels ook meer dan 1 miljoen betalende gebruikers van zijn zakelijke diensten.  

Recent lekte uit dat naast Microsoft ook Apple en chipmaker Nvidia miljarden in OpenAI zouden willen investeren.

Lees meer over ChatGPT en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.