Smart home-merk Netatmo heeft nu goedkoper submerk Omajin, dit zijn de eerste vijf producten

©Omajin

Netatmo heeft nu goedkoper submerk Omajin, dit zijn de eerste vijf producten
13 september om 12:56
Laatste update: 13 september om 12:58

Het Franse Netatmo weet ons vaak te charmeren met zijn smart home-producten die het net even anders doen, en er net wat fraaier uitzien. Goedkoop is dat meestal niet, maar dat verandert met de nieuwe producten van het submerk Omajin.

Netatmo maakt al jaren smart home-apparaten zoals een fraaie airco-controller of een slim slot met slimme, fysieke sleutels. Die producten zitten wel duidelijk in het premium-segment, maar Netatmo wil nu een breder publiek aanspreken. Dat gebeurt met het nieuwe submerk Omajin. "Met Omajin willen we smart home-technologie toegankelijker maken voor een breder publiek door producten te bieden die het dagelijks leven van gebruikers vergemakkelijken", aldus Alexandre Menu, CEO van Netatmo.

Omajin kenmerkt zich volgens Netatmo met toegankelijke, eenvoudig te installeren smart home-producten in een modern jasje met een betaalbare prijs. Alle producten van Omajin werken met Google Home en Alexa, niet met Apple HomeKit. Dit zijn de eerste vijf producten van Omajin:

Babyfoon met camera

De babyfoon van Omajin heeft een guitig uiterlijk met twee soort van giraffe-achtige hoorntjes bovenop. De camera biedt 2K HD-beeld met panoramisch zicht, en kan draaien en kantelen in alle richtingen. De camera heeft IR-zicht, kan opnemen op een SD-kaart of tegen betaling op de cloud. Natuurlijk zijn er instelbare detectiezones, ook zijn er speciale kinderfuncties zoal de mogelijkheid om slaapliedjes te spelen of tegen de baby te praten via de app. Verder zit er ook een sensor voor de luchtkwaliteit in de camera, wel zo prettig. De Omajin babyfoon kost 89,99 euro.

Slimme stekker

Een slimme stekker maakt elk dom apparaat toch een beetje slim. Zet de stekker tussen het stopcontact en de stekker van het apparaat, en je kan het schakelen via de app. Een ingeplugde lamp aan laten gaan als er iemand thuiskomt, of op bepaalde tijdstippen – allemaal instelbaar via de app. De Omajin slimme stekker kost 19,99 euro.

Draadloze videodeurbel

Net als de babyfoon heeft ook deze deurbel een 2K-resolutie en infrarood nachtzicht. Bi bewegingen in de detectiezones krijg je meldingen in de app, en natuurlijk kun je via die app praten met degene die aanbelt. Mocht het nodig zijn, dan kun je ook een alarm laten afgaan met een redelijk bescheiden volume van 85dB. De bel is IP65-weerbestendig (IP65) heeft een ingebouwde batterij die tot tien maanden draait op één laadbeurt. Ook hier kun je beelden opnemen op de SD-kaart, of tegen betaling in de cloud. Ook is er een draadloos gongetje bijgeleverd. De Omajin draadloze videodeurbel kost 134,99 euro.

Twee draadloze camera's

Omajin heeft ook twee draadloze camera's: eentje op zonne-energie die helemaal zonder kabel werkt, en eentje op een laadbare batterij. Beide camera's bieden nachtzicht en zij geschikt voor buiten: de camera met batterij kan je ook prima binnen gebruiken. De camera op batterij heeft tweerichtingsaudio, de camera op zonne-energie kan alleen een sirene laten horen of jouw waarschuwing doorgeven. Ook is de resolutie van het zonne-model met 1080p iets lager dan de 2K van het batterij-model. De Omajin draadloze bewakingscamera kost 114,99 euro, de zonnecamera is er voor 164,99 euro.

Meer smart home en mis niets met onze Bright-app.