©Unsplash

Threads en Instagram delen straks comments

Threads en Instagram delen straks comments

16 september om 10:15
Laatste update: 16 september om 11:14

Threads is het kind van Instagram. Het op tekst gebaseerde sociale medium heeft een sterke relatie met de fotodienst. Deze relatie zal alleen maar intenser worden.

Wanneer je Threads activeert kun je dat doen vanuit Instagram. Daarbij krijg je de keuze om je volgers mee te nemen van Instagram. Daarmee heb je meer kans op conversatie en mede daardoor heeft Threads een vliegende start gemaakt.

Samenwerken

De twee apps werken intensief samen. Naast het eerder genoemde voorbeeld zie je in de app van Instagram voorgestelde Threads die je naar de app lokken. Op zijn beurt wordt Instagram weer geholpen door dat het DMen weer op zijn/haar platform plaats te laten vinden.

Deze samenwerking krijgt binnenkort weer een extra impuls. Een aantal gebruikers heeft de mogelijkheid in Instagram ontdekt om comments op een post ook te delen op Threads. Hiervoor ziet men een pull-down menu waarbij de keuze voor delen op Threads wordt genoemd.

Uit het bronartikel wordt niet duidelijk hoe precies deze comments gedeeld worden: alleen de comment zelf zonder context lijkt in ieder geval behoorlijk nutteloos. 

Threads doet het goed en is in korte tijd een serieus sociaal medium geworden. Het platform heeft momenteel 200 miljoen gebruikers die maandelijks actief zijn. Meer dan 30 miljoen daarvan zijn actief op dagelijkse basis en Bright is er daar een van.

Meer lezen over Threads doe je hier en abonneer je op de nieuwsbrief