Deze drones kunnen in de lucht worden opgeladen

© Pexels

Deze drones kunnen in de lucht worden opgeladen
18 september om 07:30

Het Amerikaanse leger heeft een technologie ontwikkeld die drones voor een onbeperkte duur in de lucht kan houden. Dat kan doordat drones tijdens de vlucht worden opgeladen.

De technologie werkt als volgt: een eerste drone die de lucht ingaat, is met een speciale kabel verbonden met een grondstation. Andere drones kunnen tijdens hun vlucht aan deze kabel koppelen om op te laden en vervolgens weer verder te vliegen. Dit principe lijkt op het bijtanken van straaljagers in de lucht, maar dan voor elektrische drones.

Langs de kabel zitten meerdere aansluitpunten waar drones kunnen aankoppelen. Deze punten bevatten elementen die een elektrische verbinding tot stand brengen. Magneten zorgen ervoor dat de drone op de juiste manier vastzit, blijkt uit het patent, dat door Interesting Engineering werd ingekeken. 

Langer in de lucht

De nieuwe technologie is vooral bedoeld om de vliegduur van drones flink te verlengen. Momenteel hebben de meeste drones immers een beperkt bereik. Met deze technologie kunnen meerdere drones tegelijk in de lucht blijven voor langdurige observatie.

Het Amerikaanse leger is niet de enige partij die zich bezighoudt met dit soort technologie. Zo werkt het Franse bedrijf Elistair samen met Rheinmetall Canada aan een systeem waarbij een drone verbonden blijft met een onbemand grondvoertuig.

Het is niet bekend wanneer de technologie zal worden ingezet. Voorlopig lijkt het enkel om een patent te gaan. 

Mis niets met ons WhatsApp-kanaal en onze nieuwsbrief.