Brompton introduceert een elektrische vouwfiets met 20 inch wielen

©Brompton

Brompton komt met een elektrische vouwfiets met 20 inch wielen
18 september om 22:30

Brompton is bekend van de vouwfietsen die meestal een formaat hebben van 16 inch. Dat zou namelijk de enige maat zijn die werkt met de standaard Brompton-remmen. Nu is er een dubbele innovatie: de vouwfietsen hebben nu 20 inch velgen en hebben andere remmen.

De eerste Brompton-vouwfiets werd door Andrew Ritchie ontworpen in 1975. Hij wilde veranderen hoe mensen zich verplaatsen in de stad. Bromptons zijn bekend van hun kleine 16 inch-wielen, maar nu wordt er geïnnoveerd bij het vouwfietsmerk. De G Line heeft 20 inch wielen. De reden hiervoor is meer comfort en stabiliteit. 

Brompton Electric G

Met dit nieuwe formaat wiel veranderen ook de remmen: ditmaal is er gekozen voor schijfremmen. De fiets is er zowel in een gewone als in een elektrische variant, waarbij de Electric G een 250 Watt-achterwielmotor heeft en drie niveaus trapondersteuning biedt. De batterij is 345 kWh aan vermogen en de actieradius is 30 tot 60 kilometer. 

Natuurlijk is het bij een vouwfiets ook van belang hoe snel die vouwt: is dat anders met een 20 inch wiel? De G Line kan in minder dan 20 seconden worden opgevouwen, waardoor het alsnog een goed maatje is om in de trein mee te nemen voor die ‘last mile’ van het station naar je eindbestemming. 

E-vouwfiets

Het is niet voor het eerst dat er een elektrische Brompton verschijnt: er is ook een elektrische P Line en C Line. De De nieuwe elektrische G Line weegt 18,5 inch en is gemaakt van staal. Hij is nog niet beschikbaar, maar als hij er eenmaal is, kun je hem in oranje, zwart of grijswit bestellen voor een prijs van 3.999 euro.

David maakte vijf jaar geleden al een rit op een elektrische Brompton, bekijk de video