©HTC

HTC Vive Focus Vision-VR-bril is vooral een focus op gaming

HTC Vive Focus Vision-VR-bril is vooral een focus op gaming

18 september om 23:30

HTC heeft zijn nieuwe VR-bril aangekondigd: HTC Vive Focus Vision. De virtual reality kan de echte wereld in kleur weergeven en is verder vooral gericht op gamers.

Focus Vision is de opvolger van de Vive Focus 3 met vooral wat stevigere specificaties. Denk aan dual 16 megapixel-camera’s en de optie om de gewone wereld in kleur door te geven. Bovendien worden de lenzen nu automatisch aangepast op de ruimte tussen je ogen en is het koelsysteem in staat om 30 procent meer lucht binnen te laten. De processor is nog wel hetzelfde: de Snapdragon XR2, gecombineerd met dezelfde resolutie van 2448 x 2488 per oog en een 120 graden zichtveld. Het is een 5K-resolutie en verversen gaat op 90 Hz. De VR kan standalone worden gebruikt, maar ook aan je pc worden verbonden via USB-C.

HTC Focus Vision

HTC belooft low-latency en lossless graphics vanaf je pc dankzij DisplayPort-modus met nog scherpere graphics en snellere reactietijden. Dankzij hand en oogtracking met gezichts- en lichaams-ondersteuning moet het bewegen in de virtuele wereld steeds meer levensecht lijken. Je kunt gebruikmaken van SteamVR waar een grote bibliotheek aan games klaarstaat voor deze nieuwe VR-bril. 12 GB werkgeheugen zorgt dat het apparaat wel wat tegelijk kan en je kunt het opslaggeheugen uitbreiden naar 2 TB met een Micro-SD-kaartje. Daar moet je dus veel games en apps op kwijt kunnen.

Toch is het niet alleen games wat de klok slaat: HTC Vive geeft ook aan dat je er bijvoorbeeld een uitgebreide virtuele werkplek mee kunt creëren. Je kunt veel mogelijkheden aansturen met gebaren, ook als het schemert. Dat komt door de toevoeging van een infraroodlicht en 4 camera’s. Daarnaast zou de audio-ervaring zijn opgeschroeft en kun je uit de dual-driver luidsprekers 3D-audio verwachten met noise cancelling en zonder geluidslekken. Qua comfort moet het apparaat beter zijn: de metalen haak aan de achterkant van de hoofdband is verbeterd. 

HTC Focus Vision is nu beschikbaar om vooruit te bestellen en kost 1.229 euro.

Lees meer over virtual reality.