Xiaomi verkoopt (eventjes) meer smartphones dan Apple

Xiaomi verkoopt (eventjes) meer smartphones dan Apple
Vandaag om 09:03

De markt voor smartphones wordt beheerst door twee merken die strijden om de koppositie. Samsung en Apple wisselen elkaar regelmatig af als de grootste producent in aantallen. Toch zijn er meer merken waar je rekening mee moet houden, zoals Xiaomi.

Er zijn verschillende bedrijven die de markt volgen en in kaart brengen wie de topfabrikanten zijn. Dat gebeurt ook voor de smartphonemarkt. Deze lijstjes zien er vaak hetzelfde uit. Apple en Samsung delen de eerste en tweede plaats.

Apple daalt

Toch is er sprake van enige opwinding. Counterpoint levert data aan bedrijven zodat ze betere beslissingen kunnen nemen. Een van de diensten is het in kaart brengen van de smartphonemarkt. Doorgaans worden deze lijstjes gedomineerd door de twee topmerken. In de maand augustus zag de top 3 er opeens anders uit.

In augustus verliest Apple zijn tweede plaats aan het Chinese merk Xiaomi. Door gestaag stijgende verkopen kruipt het merk voorzichtig naar de tweede plaats. de gebeurde al eens in 2021, maar het blijft een uniek gebeuren.

Wanneer we naar de grafiek kijken zien we dat Xiaomi een aanhoudende groei heeft over de afgelopen maanden. Toch komt het eerder door Apple dat het een plaats daalt dan door Xiaomi zelf. Van de drie merken heeft Apple het meest grillige verloop van het aantal toestellen dat verkocht wordt. We zien dat de lijn van Apple een golfbeweging vertoont, terwijl anderen minder beweging hebben.

Dat is eenvoudig te verklaren door het feit dat Apple minder toestellen op de markt brengt. Zowel Samsung als Xiaomi zijn actief op vrijwel elk prijspunt in de markt en dat zorgt ervoor dat deze bedrijven meer toestellen verkopen.

Hoewel Apple nu minder toestellen verkoopt dan in 2021 is de verwachting dat de komende maanden Xiaomi weer naar de derde plek verwezen zal worden. Ondanks de enigszins lauwe reacties zal de verloop van de iPhone 16 en de iPhone 16 Pro zorgen voor een stijgende lijn.

Lees hier meer over Xiaomi en abonneer je op de nieuwsbrief