©Smartprix

Xiaomi komt met een smartphone zonder knoppen

Xiaomi wil de telefoonmarkt opschudden met een smartphone zonder knoppen

27 augustus om 00:50
Laatste update: 27 augustus om 00:55

Xiaomi komt naar verluidt volgend jaar met zijn eerste smartphone zonder knoppen. Het apparaat, met de codenaam Zhuque, heeft dus alleen een scherm. Dat ziet er strakker uit dan je denkt.

Volgens de betrouwbare lekker Chunvn888 bevindt het project Zhuque zich momenteel nog in vroeg stadium. Daarom zijn er verder nog weinig details bekend over Xiaomi’s nieuwe telefoon, al denkt de lekker dat bediening voornamelijk via gebaren, speciale drukpunten of zelfs stemcommando’s gaat. Het zijn soortgelijke functies als die van de Asus ROG Phone 8, die sensoren gebruikt voor het aanpassen van het volume en het inschakelen van de smartphone.

Onder de motorkap heeft de knoploze telefoon naar verwachting een Snapdragon 8+ Gen 4 processor. Er is nog niet veel bekend over die nieuwe mobiele chip, maar de Xiaomi 15S zou hem in ieder geval ook bevatten. Die telefoon verschijnt in het tweede kwartaal van volgend jaar. Tenslotte zou de camera aan de voorzijde verstopt zijn onder het scherm.

Unieke prestatie voor Xiaomi?

Hoe dan ook zou de Chinese fabrikant een bijzondere prestatie leveren, als het Zhuque uiteindelijk op de markt weten te brengen. Er zijn eerder telefoons zonder knoppen geweest, maar slechts een handvol fabrikanten, zoals het hierboven genoemde Asus en ook HTC, zijn er tot dusver in geslaagd. Het netjes verbergen van de selfie-camera onder het scherm is ook zo’n prestatie; naast Xiaomi kregen alleen Samsung, Apple en ZTE het voor elkaar.

Enkele jaren geleden gingen er ook geruchten rond dat Apple ook werkte aan een iPhone zonder knoppen.

Lees meer over Xiaomi en abonneer je op de nieuwsbrief.