Xiaomi vergroot zijn productiecapaciteit voor elektrische auto’s

©Xiaomi

Xiaomi vergroot zijn productiecapaciteit voor elektrische auto’s
29 juli om 12:34
Laatste update: 29 juli om 20:46

Veel geld verdienen doe je niet met het maken en verkopen van smartphones. Deze markt is verzadigd en levert bijna niets meer op. Xiaomi staat bekend als producent van smartphones, maar richt zich nu ook op het produceren van elektrische auto’s.

Niet iedereen had dit wellicht verwacht, maar de eerste auto van het Chinese merk doet het best aardig. De Xiaomi SU7 ging eind 2023 in productie en is goed ontvangen. In april schreven we al dat er lange wachttijden waren voor deze eerste auto van Xiaomi.

Meer capaciteit

Volgens Xiaomi zijn we al 30.000 stuks van deze knappe SUV verkocht. Men verwacht in november van dit jaar het eerste sales target van 100.000 stuks te behalen. Een van de grondleggers van dit succes is de prijs. Vanaf 28.000 euro rij je een auto die best veel op een Porsche lijkt en waarmee je goed kan pronken wanneer je in de file staat op de Witte de With of Meent in Rotterdam.

Xiaomi heeft 10 miljard dollar apart gezet om een voorname speler te worden in de markt van elektrische auto’s. Daarvoor moet je iets moois kunnen ontwikkelen, maar nog belangrijker: je moet ze kunnen maken.

150.000 EV's per jaar

Daarom heeft het bedrijf een groot stuk land gekocht vlak bij de eigen fabriek in Peking. Op dit 53 hectare grote land zal een nieuwe fabriek gebouwd worden die de huidige capaciteit zal verhogen. Deze nieuwe fabriek moet klaar zijn in 2025 en zal een minimale capaciteit krijgen van 150.000 auto's per jaar.

Lees meer nieuws over elektrische auto's en mis niets met onze nieuwsbrief.