Ondanks verbod is X tijdelijk terug online in Brazilië

Ondanks verbod is X tijdelijk terug online in Brazilië

Vandaag om 09:45

Het X van Elon Musk is verboden in Brazilië. De dienst is geblokkeerd waardoor niemand het kan (en mag) gebruiken. Op dit moment is X tijdelijk weer online.

De regering van Brazilië heeft het aan de stok met X. Het sociale netwerk voldeed niet aan het verzoek om een aantal accounts van het platform te verwijderen. Daarop volgde een verbod op X en moesten de serviceproviders toegang tot deze app blokkeren

X even terug

Ondanks de blokkade zijn er een flink aantal gebruikers die gisteren opeens weer toegang hadden tot het sociale netwerk. Het blijkt hier niet te gaan om een terugkeer van de dienst, het verbod staat nog steeds. 

Een woordvoerder van X verklaart dat men nu gebruik maakt van Cloudflare. Hierdoor werkt de blokkade door de serviceproviders niet meer. Dezelfde woordvoerder onderkent dat deze terugkeer van X tijdelijk zal zijn. De verschillende aan ieders van internet in Brazilië zullen hun best doen om het oordeel van de rechtbank uit te voeren. Als was het maar om een flinke boete en veel problemen te voorkomen.

Deze technische aanpassing was volgens X nodig om weer toegang te krijgen tot de infrastructuur van Latijns-Amerika. X zou nog steeds in gesprek zijn met de Braziliaanse regering om tot een overeenkomst te komen, zodat X weer gebruikt kan worden.

Meer lezen over X doe je hier en abonneer je op de nieuwsbrief